И през 2020 г. Wizz Air София маратон отново ще

...
И през 2020 г. Wizz Air София маратон отново ще
Коментари Харесай

Софийският маратон с нова благотворителна кауза

И през 2020 година Wizz Air София маратон още веднъж ще бъде с благотворителна идея. Този път уредниците от " София - европейска столица на спорта " са решили, че за всеки стартирал ще отделят по един лев за създаване на спортна площадка за деца с аутизъм, като теренът към този момент е избран и възложен безплатно.

Създаването на тази спортна площадка, оборудвана с нужните уреди за игра, ще усъвършенства тяхната информационна среда, ще даде опция за смесена работа с малчуганите в норма в игрова обстановка; ще усъвършенства техните спортни умения, съгласуваност и моторика и ще даде опция да прекарват повече време навън, което за всяко дете, само че изключително за децата с аутизъм, е от изключителна значимост.

По този метод се съблюдава неизменимата традиция от последните години Софийският маратон да има мощна обществена ангажираност към хората в риск и младежите със специфични потребности.

В щаба на надпреварата през днешния ден дойдоха стартовите номера и възпоменателните медали за всички сполучливо приключили тестването. Тази година оценките са със стилизирана визия на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", като и в това отношение се съблюдава традицията всяка есен те да бъдат отдадени на емблематична постройка от българската столица.

Софийският маратон със старт тази неделя в 9.30 ч. ще се състои при прецизно съблюдаване на здравните ограничения, като затова за първи път отпадна всеобщата отдалеченост на 3 км.

Вече отвори порти и спортният офис. Той е ситуиран в Княжеска градина до Орлов мост и до неделя в него участниците ще могат да си получат стартовите номера и спортни пакети. В голямата палатка е завършено самобитно спортно експо с ситуирани щандове с най-новите артикули и нововъведения в региона на дългите бягания.

За втора поредна година старт-финалът ще е на площад Александър Батенберг, пред Националната художествена изложба. Оттам трасето се вие сред Президентството и Министерски съвет до Лъвов мост, назад до ул. Алабин, по ул. Гурко и Раковска до Военния дом, след това по Царя до Софийски университет, оттова по бул. Левски и бул. Дондуков през моста Чавдар по бул. Владимир Вазов и след това по противоположния път до пл. Александър Батенберг. Подробно анимирано трасе и скица на маршрута ще намерите в уеб страницата на маратона на: 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР