И как сме я заслужили на първо място.Понякога на добрите

...
И как сме я заслужили на първо място.Понякога на добрите
Коментари Харесай

12 ефикасни начина да изчистим лошата си карма

И по какъв начин сме я заслужили преди всичко.

Понякога на положителните хора се случват неприятни неща, и на неприятните хора – също.

И за жалост не можем да си разбираем за какво не ни върви или в избран интервал от време не сме по този начин щастливи, както ни се желае.

Дори и да знаем, че го заслужаваме и че не сме създали нищо, с цел да заслужим. 

И ето тогава идва най-простичкото пояснение – това е неприятна карма. Нали? Няма различен вероятен отговор.

Днес ще ви предоставим 12 ефикасни метода, посредством които можете да се избавите от неприятната карма.

Но първо дано да разберем изцяло и вярно какво в действителност е кармата?

Карма на санскрит значи „ деяние ”. Тя е като еквивалент на закона на Нютон, че „ Всяко действие има своето противопоставяне ”. Когато приказваме или вършим нещо, ние провокираме мощ, която реагира на нашите дейности, дружно с тях.

Тази отвръщаща мощ може да бъде променяна и даже прекъсната, макар че множеството хора, едва ли биха могли да го сторят. Този закон за повода и следствието не  е наказване. Човек не може да избяга от следствията от своите дейности, той ще пострада от тях единствено тогава, когато моментът в действителност назрее задоволително.

Ако продължи да попречва на това „ възмездие’ да пристигна със своите дейности, то тогава той може да  отложи сбъдването на кармата си, за миг, в който изискванията са подобаващи за това.

Ако човек успее да отсрочи кармата си докато  е жив, то той може да усети въздействието ѝ във етапа сред гибелта и идващия си живот. Или може да изчака още един живот, през който да се доразвие изцяло, с цел да може след това да си извади поука и да извлече същинската ѝ образователна стойност.

От друга страна, човешкият живот може да бъде толкоз празен и загубен, че полагащите му се благословии да не могат да бъдат изпълнени в идващ живот или на по-късен стадий. Всички тези случаи попадат в графата “изчакване на по-добър миг или живот ”.

Кармата и законите на кармата са неща познати от хилядолетия. Неща, на които не обръщаме внимание, поради забързаното вълче всекидневие, в което се опитваме оцелеем. Разберем ли, обаче, по какъв начин да употребяваме обикновеният закон за кармата – ще подобрим фрапантно качеството си на живот. Казвам това изказване и съм сигурен в него, тъй като съм го изпитал и не преставам да го изпитвам на гърба си. Именно този привидно елементарен закон изяснява всичко, което ни се случва по най-елементарният метод. Точно този закон изяснява за какво някои хора се радват на благополучие, обич и успокоение, а други претърпяват злополуки, страдат от заболявания или съвсем постоянно са част от някаква гнусота.

Законът за кармата е прочут на човечеството от хиляди години и в действителност е доста елементарен:

Това, което правиш на другите се връща назад при теб.

Всички българи са чували поговорките: „ Каквото почукало – това се обадило “; „ На каквото си постелиш – на това ще легнеш “ и „ Каквото посееш – това ще пожънеш “, само че никой не е осъзнал, че точно ние самите сме съдиите на самите себе си.

Ако физическото или психическото принуждение, лъжите, изневерите, вътрешната завист, желанието за отплата и други са част от живота ти, то законът за кармата подсигурява, че ще изпиташ същото върху себе си, до момента в който се научиш да се държиш с ближните по този начин, както искаш и те да се държат с теб.

Кармата може да се прояви секунди откакто е към този момент породена, или след време в този живот (прераждане) или което и да е от възможните ни бъдещи прераждания. Душата (нашата същинска същност) постоянно помни цялото ни минало, до момента в който физическия разсъдък (мозъка) е стеснен единствено до сегашното прераждане.

Къде работи законът на кармата?

Закона за кармата работи за това, което предизвикваме на безусловно всички същества – животни, растения, минерали, планети, същества оттатък физичната сфера, хора. Законът за кармата е годен за:

– всички наши действия;
– думи;
– мисли;
– емоции / усеща.

Много хора си мислят:  „ Това, което си мисля си е моя работа. “ и „ Това, което съм направил и ми се е разминало е минало-заминало “. Голяма неточност! Всичко е сила и трептения и нашите мисли и страсти се популяризират в пространството както радиовълните. Докато дейностите ни са лимитирани до обсега на физическото тяло, нашите мисли и страсти засягат цялото ни обграждане и въздействат върху държанието и постъпките на заобикалящите ни.

Силните негативни мисли и страсти предизвикват „ замърсяване “ на обкръжаващата ни среда (метафизична схваща се) по същия метод, както химикалите предизвикват замърсяването на въздуха.

Това, че не виждаме и не усещаме следствията от нашите мисли и страсти, не анулира кармата, която предизвикваме и посяваме. Силата на мозъка е неведнъж по-голяма от тази на физиката ни, както и метафизичната сила спрямо физическата.

Това са просто разнообразни измерения. Именно заради тази причина, следите оставени от насилствените мисли и усеща, са доста по-трайни и мощни. Такива следи могат да останат в прочувственото и причинното тяло на човек за хилядолетия.

Инфо: https://www.edna.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР