И днешният празничен ден не остана далече от политическите страсти.

...
И днешният празничен ден не остана далече от политическите страсти.
Коментари Харесай

Политически сблъсък заради решението за военна помощ за Украйна


И днешният празничен ден не остана надалеч от политическите пристрастености. Президентът Румен Радев изрази терзание и от формулировката, която одобри Народното събрание - за оказване на военнотехническа помощ за Украйна.

Следващата седмица се чакат украински представители у нас, с цел да се реши по какъв начин да им помогнем - Киев изиска ремонт на военна техника в нашите фабрики. Срещата е първа и опознавателна.

Два дни откакто Народното събрание реши по какъв начин да помогнем на Украйна, президентът още веднъж прикани политиците за разсъдък.

„ Това решение е рискова стъпка към въвличането на България във войната, виждате, че спорът няма да бъде къс, той ще се разраства и чакам в действителност рационални решения, тъй като самата дефиниция военно-техническа помощ е разтеглива “, съобщи президентът.

Той дефинира като неприемливо в центъра на столицата да има конфликти, свързани с Украйна.

„ По българските улици би трябвало да се веят български флагове. Наш дълг е да бъдем солидарни с жертвите на войната, да поддържаме по всякакъв начин, само че подсещам, че кръвопролитията стартират с милитаристки апели. Те нямат място у нас ", съобщи президентът.

Пред bTV военният министър разгласи, че скоро стартира работа по контрактуваното с Киев:

„ Следващата седмица ще имаме посещаване на украински представители, с цел да работим към този момент и по съответни параметри на тази помощ “, сподели Драгомир Заков.

А откакто сътрудниците в ръководството преодоляха рецесията с изпращането на военна помощ, в този момент другият сътрудник в обединението – „ Демократична България “ разгласи, че ще изглаждат несъгласията в ръководството. След „ Да, България “, във вторник и ДСБ ще се извърнат към своите членове.

" Най-вероятно, това ще бъде моето предложение, ние като Демократична България да желаяме среща с управлението на мандатоносителя в лицето на настоящия министър председател, вицепремиер, тъй като би трябвало да бъдат изгладени някои проблеми. Но това не значи, че ние търсим пътища да смъкваме държавното управление ", означи ген. Атанас Атанасов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че обединението се е разпаднала, само че партиите в нея ще се крепят поради " корупция и пари ". Той разяснява и решението на Народното събрание за Украйна.

„ Няма такава помощ, има PR, спешен, на Кирил Петков. За страдание и украинският дипломат повече няма да пристигна при мен, щом вкараха и украинския дипломат, и украинците в тази война, в техния PR, да им избавя обединението. Настояваха за военна помощ, каквато и да е - самолети, ракети, танкове, каквото имаме, и ми праща писмо в този момент, с цел да избави Киро Петков, дотолкоз с поддръжката на посланика, срамотия за него “, разяснява Бойко Борисов.

Според някогашния министър председател Борисов в този момент не е време за избори, а сегашните ръководещи ще си отидат като " антихристи. "

Президентът Румен Радев съобщи, че няма нищо общо с политическия план на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев. Радев съобщи, че „ не работи с подставени лица или, че, в случай че поддържа самодейност или партия, ще го съобщи персонално.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР