И днес времето в страната остана доста хладно за началото

...
И днес времето в страната остана доста хладно за началото
Коментари Харесай

Възможност за превалявания и утре

И през днешния ден времето в страната остана много хладно за началото на юни - най-високата оптималната температура беше 24 градуса в Сандански.

Тази нощ в североизточните региони ще има превалявания от дъжд, а на следващия ден ще вали основно над Източна България, там облачността ще е забележителна, до момента в който в западната половина от страната ще е най-вече слънчево, само че след обяд и там, на обособени места, също ще превали.

Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 23°, малко по-ниски в Североизточна България.

По Черноморието облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд, основно в северните региони. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър.
Максимални температури ще са сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 17°до 19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е с повече слънце, само че след обяд от североизток облачността ще се усили и на обособени места ще превали дъжд.

Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Температури в курортите - от 11-12 градуса в Боровец и Пампорово, до малко над 20 в Банско, на Алеко ще е към 7.

Проливни превалявания и гръмотевични стихии ще има на следващия ден във Франция. В по-голямата част от Европа, която е под въздействието на обширна област от високо атмосферно налягане, ще бъде слънчево, в това число и на Балканите, като се изключи крайните източни елементи от полуострова, където ще превалява.

И у нас, през идващите дни, до края на седмицата, ще доминира слънчево време, с повече облачност и нараснала възможност за превалявания основно в Източна България. В понеделник се чака смяна - над Източна България ще бъде слънчево, а в западната половина от страната ще има превалявания и гръмотевични стихии. Затоплянето ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР