И днес синоптиците предупреждават за опасни явления - поледици и

...
И днес синоптиците предупреждават за опасни явления - поледици и
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават за поледици и снегонавявания

И през днешния ден синоптиците предизвестяват за рискови феномени - поледици и навявания. Оранжев код за значителни снеговалежи и мощен вятър е разгласен за девет области в страната. За останалите е в действие жълт сигнален код. Неучебен ден е разгласен в община Попово.


Над 1000 машини почистват пътните настилки в регионите със снеговалеж в страната, оповестиха за Българска национална телевизия от Агенция " Пътна инфраструктура ". Затворени пътища за леки коли няма, рестриктивните мерки са единствено за камиони над 12 тона.

Заради снегонавявания и усложнена пътна конюнктура е оповестена бедствена обстановка в община Видин. Все още са непроходими пътищата до няколко обитаеми места в общината, макар, че техниката за почистване на снега работи от 4 часа тази заран.

Без ток от през вчерашния ден следобяд е помпената станция, която обезпечава питейна вода за град Видин и още 22 обитаеми места в общината. Водоподаването е от аварийна помпена станция.
 ​Оранжев код за значителни снеговалежи и мощен вятър в 9 области на страната ​Оранжев код за значителни снеговалежи и мощен вятър в 9 области на страната
Оранжев код за значителни снеговалежи и мощен вятър е разгласен за девет области в страната. Предупреждението от втора степен се отнася за: Плевен, Ловеч, Га...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР