И днес ще бъде ветровито, отново най-много в Югоизточна и

...
И днес ще бъде ветровито, отново най-много в Югоизточна и
Коментари Харесай

Опасно ветровито остава в Източна и Югоизточна България

И през днешния ден ще бъде прохладно, още веднъж най-вече в Югоизточна и Източна България, където остава в действие предизвестие за рисково мощни пориви напразно.

Ще се задържи и прекомерно хладно за началото на септември с оптимални температури сред 20° и 25°. По-значителна облачност ще има над Южна България, където на обособени места ще превали слаб дъжд.

През нощта облачността ще е забележителна. На места, основно в Южна България ще превалява дъжд, тук-там интензивно. Минималните температури ще се покачат, спрямо през днешния ден и ще са сред 10° и 16°, а оптималните ще останат без смяна - сред 20° и 25°. По-съществени понижения на облачността до слънчево време ще има над Североизточна България. Ще продължи да духа сдържан източен, в Източна България краткотрайно мощен, североизточен вятър.

По Черноморието облачността ще е раздрана, най-вече забележителна, със слаби превалявания, основно по южното крайбрежие. Ще остане прохладно с сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са към 23°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала или височина на вълните до към 2.5 метра.

В планините облачността ще е забележителна и тук-там ще има валежи от дъжд, а по-най-високите елементи на Рила и Пирин е допустимо дъждът да се примесва със сняг. В обособени региони, основно в Рило-Родопската област, преваляванията ще са повече по количество. Ще духа мощен вятър от изток-североизток.

С превалявания от дъжд ще бъде в северните елементи на Британските острови и на доста места в Западна Европа, на Скандинавския полуостров и Европейска Русия. Предимно слънчево ще е над Централна Европа, както и над Южна Испания и Апенинския полуостров. Над по-голямата част от Балканите облачността ще е забележителна, с валежи тук-там в южната му половина. Слънчево ще остане в крайните северни региони.

У нас, в петък североизточният вятър ще отслабне. Слаби валежи ще има в Югоизточна България и в планините. През почивните дни ще доминира слънчево време, а в неделя и температурите едва ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР