И днес облачността ще е значителна. Ще има валежи, предимно

...
И днес облачността ще е значителна. Ще има валежи, предимно
Коментари Харесай

Седмицата почва с облаци и дъжд

И през днешния ден облачността ще е забележителна. Ще има превалявания, най-вече слаби, само че основно в югоизточните региони на страната ще са краткотрайно мощни. В западните и централните елементи на Предбалкана, както и високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви Агенция „ Фокус ”.

През нощта против вторник в множеството региони преваляванията ще спрат. Вятърът ще се усили, по-чувствително денем в източната половина на страната, където ще е сдържан до мощен от север, в останалите региони ще е слаб до сдържан от северозапад. Минималните температури ще са най-вече от 1° до 6°, оптималните от 2°-3° в Предбалкана до 8°-9° в югоизточните региони. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и до вечерта ще е по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, в обособени региони като основно по южното крайбрежие ще са и по-значителни. Вятърът ще се усили и денем ще е сдържан, краткотрайно мощен от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 4 бала, в заливите - 3 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг, по-значителни в масивите в източната половина на страната и Родопите. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

До сутринта във вторник преваляванията в съвсем цялата страна ще спрат, най-късно в крайните югоизточни региони. От запад облачността бързо ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще отслабне, в Западна и Централна България и ще стихне. Минималните температури ще се намалят, а дневните ще са малко по-високи. В сряда в по-голямата част от страната ще бъде съвсем безшумно. В доста региони в равнините, низините и котловините рано заран ще се образуват мъгли или ниска облачност, а тук-там ще се задържат по-дълго. Около и след обяд ще има и слънчеви часове. В планинските региони ще има повече слънце и ще бъде относително топло. Минималните температури ще са към 0°, а оптималните ще са в по-широки граници - в местата с по-трайна мъгла или повече облачност ще остават от 2° до 5°, в останалите региони ще доближават 8°-10°.

Краткотрайна смяна ще има в четвъртък, когато в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад; ще доминира облачно време, съвсем без превалявания, а през идващите дни и дневните температури едва ще се намалят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР