И днес ни очаква горещ ден с максимални температури между

...
И днес ни очаква горещ ден с максимални температури между
Коментари Харесай

Няма край! Жегите продължават, синоптиците съобщават и друго

И през днешния ден ни чака парещ ден с оптимални температури сред 34° и 39°, в София - 34°. Преди обяд ще бъде слънчево. По-късно следобяд и до среднощ в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в планинските региони ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската низина ще бъде до сдържан, а на изток ще остане югоизточен. През нощта против четвъртък на повече места в Западна България ще превали и прегърми.



По Черноморието през днешния ден ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. След обяд в масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до среднощ тук-там там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 28°, на 2000 метра - към 20°.

В четвъртък на доста места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Ще има местни интензивни феномени, с по-голяма възможност в планинските региони там. Дневните температури ще се намалят. В петък и събота заран ще бъде слънчево, само че към и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има валежи, съпроводени и от гръмотевици. В Източна България вероятността за превалявания е дребна. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан източен вятър. Температурите едва ще се покачат.



През нощта против неделя и в неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Облачността ще е променлива, а тук-там ще превали, в планините е допустимо и да прегърми. Температурите още веднъж ще се намаляват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР