И четиримата участници в процедурата за обществена поръчка за изграждане

...
И четиримата участници в процедурата за обществена поръчка за изграждане
Коментари Харесай

Страшен скандал в Хасково! Спряха държавна поръчка за видеонаблюдение

И четиримата участници в процедурата за социална поръчка за създаване на видеонаблюдение в Хасково са отстранени. Това са компаниите “Вилмат холдинг” АД, “Анди БГ” ООД, “Румел” ЕООД и “Сектрон” ООД. Със заповед на кмета Добри Беливанов те са отстранени от търга, тъй като комисията е открила, че една от тях ( “Румел” ЕООД) не е показала доказателства за опит в сходни действия, а другите три компании – поради предложения, които не дават отговор на техническите условия на възложителя, оповестява haskovo.info.
Поради отстраняването на всички претенденти кметът стопира и процедурата за публичната поръчка.
Градоначалникът изясни, че с изключение на отстраняването на претендентите се открило, че заложените в заданието механически условия за видеонаблюдението не са от най-съвременните. “Ще подготвим нова поръчка, в която ще осъвременим условията - за по-качествени камери”, посочи кметът Добри Беливанов.
Haskovo.net напомня, че тази социална поръчка един път към този момент бе спирана със заповед на кмета през септември предходната година.
Поръчката планува създаване на ситуационен център и системи за видеонаблюдение на 8 входно-изходни точки на Хасково, 32 кръстовища и 8 точки в централни градски елементи, паркове и площади. Изпълнителят би трябвало да поеме гаранционното обслужване, както и образованието на чиновниците.
Общата стойност на поръчката без Данък добавена стойност е 305 000 лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР