Hyundai Motor, производителят на промишлени роботи ABB и производителят на

...
Hyundai Motor, производителят на промишлени роботи ABB и производителят на
Коментари Харесай

Световните производители на полупроводници отчитат намаляване на недостига им

Hyundai Motor, производителят на промишлени роботи ABB и производителят на хладилници и бяла техника Electrolux означават растеж в доставките на полупроводници след дълъг интервал на дефицит на съставни елементи и чакат продажбите на техните артикули да се усилят през втората половина на годината.

Увеличаването на доставките на чипове понижава дефицита на съставни елементи в доста браншове, които към този момент страдат от инфлацията, повишението на цените на разнообразни типове първични материали, проблемите на енергийния пазар и възходящите лихвени проценти по заемите.

Известно е, че последната тримесечна облага на Hyundai доближи рекордно високи стойности за последните осем години, което значително се дължи на отслабването на южнокорейската валута, довело до увеличение на приходите във вонове от продажби в чужбина за долари и други валути. Освен това, с помощта на понижения недостиг през втората половина на годината, компанията има намерение да усили производството си на коли, с цел да отговори на мощното търсене от страна на клиентите.

ABB е главен снабдител на промишлени роботи за автомобилната промишленост и също по този начин регистрира спад в недостига на полупроводници в доклада си за приходите за второто тримесечие. Швейцарската компания, която се конкурира с немската Siemens и френската Schneider Electric, е един от " барометрите " на международната промишленост, защото нейните системи за ръководство и мотори се употребяват в транспортната промишленост. Компанията чака бърз напредък през идващите три месеца - увеличението на доставките на чипове значи, че ще може да продава повече промишлени роботи, мотори и друго съоръжение. В същото време компанията посочи, че дефицитът на чипове при започване на годината е бил " сериозен ", а в този момент обстановката с доставките на съставни елементи дава обещание доста усъвършенстване - съгласно уговорките на самите снабдители.

Според специалисти от сектора, повода за смяната на пазара на чипове се дължи както на увеличението на индустриалния потенциал, по този начин и на обстоятелството, че търсенето в други браншове, в това число потребителската електроника, понижава, което разрешава повече чипове да се доставят от индустриални компании като ABB. От компанията обаче прецизираха, че е прекомерно рано да се приказва за изцяло решение на казуса.

Финландският производител на телекомуникационно съоръжение Nokia съобщи, че дефицитът на чипове в международен мащаб би трябвало да намалее по-късно тази година, като компанията към този момент регистрира тримесечни оперативни облаги, които надвишиха прогнозите на пазарните анализатори. Според Nokia, полупроводниковата промишленост остава позитивна през днешния ден, макар че през втората половина на тази година ще останат някои ограничавания.

Миналия месец Volkswagen също направи оптимистична прогноза за втората половина на годината, като съобщи, че пониженият дефицит на чипове би трябвало да улесни конкуренцията с Tesla.

Шведската компания Electrolux не съумя да реализира задачите си за второто тримесечие заради проблеми с доставчиците и загуби на северноамериканския пазар. Най-големият производител на бяла техника в Европа също чака възстановяване на средата за полупроводници през втората половина на годината, само че предизвести за продължаващи проблеми с доставките, свързани с COVID-19 и вероятно със обстановката в Украйна. Въпреки това управлението счита, че обстановката с полупроводниците през третото и четвъртото тримесечие е по-оптимистична, в сравнение с през първата половина на годината - " малко по малко " се завръща по-стабилизирана екосистема за доставки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР