Hyundai Motor обяви намерението си да достави 27 камиона с

...
Hyundai Motor обяви намерението си да достави 27 камиона с
Коментари Харесай

Hyundai ще достави тестова партида от 27 камиона с водородни горивни клетки в Германия

Hyundai Motor разгласи желанието си да достави 27 камиона с водородно гориво в Германия. Това е втората договорка на компанията за продажба на търговски коли с нулеви излъчвания в Европа.

27-те камиона Xcient с водородни горивни кафези ще бъдат изпратени на седем немски компании. В изказването на автомобилния производител се споделя, че немските компании ще получат дотации от локалното държавно управление, с цел да закупят екологично ефикасните търговски коли.

Според Hyundai, компанията възнамерява последователно да стартира да доставя камиони Xcient още през тази година. Автомобилният производител към този момент е доставил 47 водородни камиона на 23 компании в Швейцария - от 2020 година до юни 2022 година.

Въпреки дребния си мащаб, доставките са обилни. Според пресслужбата на Hyundai покупко-продажбите ще оказват помощ на компанията да разпространява водородните коли на други европейски пазари, по-специално в Австрия, Франция, Дания и Нидерландия.

Разбира се, компанията освен създава и доставя водородни други възможности на мотора с вътрешно горене. По последни данни Hyundai е на пето място на пазара на електрически автомобили с чиста батерия (включително продажбите на дъщерното сдружение KIA).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР