Художникът от грузински произход Дейвид Датуна, който живее в САЩ,

...
Художникът от грузински произход Дейвид Датуна, който живее в САЩ,
Коментари Харесай

Американец с щура идея за мумията на Ленин

Художникът от грузински генезис Дейвид Датуна, който живее в Съединени американски щати, има намерение да построи във Вашингтон копие на мавзолея на Ленин, заради което желае да купи балсамираната мумия на вожда, изложена от 1924 година в неговия пантеон на Червения площад в Москва, съобщи РИА Новости.

Художникът счита, че арт-обектът му е необходим поради забележителните промени в Съединени американски щати, които тласкали обществото преди новите президентски избори към „ социал-комунистически преобразования “.

„ Американците се умориха от политиката на нападателния капитализъм, в чиито рамки те цялостен живот са принудени да изплащат заеми, без да имат свободен достъп до здравно обслужване “, счита Датуна.

Според него американците сега имат доста по-голяма потребност от Русия от Ленин и неговия пантеон, най-ярките знаци на измененията.

Първоначалната цена за тялото на Ленин на Датуна е един милион $, само че той твърди, че е подготвен да събере за покупката над един милиард $.

" Помещаването на тялото на Владимир Ленин в мавзолея на Червения площад – това е дефинитивно решение, което не предстои на преразглеждане ", съобщи пресаташето на централния комитет на компартията на Руската федерация Александър Юшченко във връзка офертата та Дейвид Датуна.

Той посъветва художника да вдигне скулптура на Ленин против Белия дом, резиденцията на американския президент. „ Пожелавам на художника да осъществя своите проекти в статуя – това ще бъде доста потребно “, счита комунистът. „ Нека да създадат монумент на Ленин и да го слагат тъкмо пред Белия дом, а най-добре – и във всички огромни градове на Съединени американски щати “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР