Художничката Калина Мухова е позната от книгата Балконът“ по стихотворението

...
Художничката Калина Мухова е позната от книгата Балконът“ по стихотворението
Коментари Харесай

История с главата надолу

Художничката Калина Мухова е позната от книгата „ Балконът “ по стихотворението на Атанас Далчев. 

Сега тя изненадва с новата си творба – книгата-комикс „ Диана с главата надолу “. Историята стартира с въпроса: „ Не е ли необикновено по какъв начин от време на време човек попада в обстановки, каквито не е и сънувал? “ В нея Мухова споделя за перипетиите на едно момиче, което желае да се научи да прави палачинки, само че неналичието на сладко за тях го води в гората за ягоди. 

С рисунки и текст художничката показва „ безапелационна картина на детството “ – по този начин се стимулира журито, отличило „ Диана с главата надолу “ на Международния панаир на детската книга в Болоня в раздел „ Малки читатели “. 

„ Книгата съумява да съобщи екологично обръщение, без да поучава – просто като споделя една история, която е наслаждение да прочетеш “, акцентира журито в Болоня. 

В този град Калина Мухова живее и преподава „ Графика “ в Художествената академия, която е приключила. Книгата-комикс е издадена първо на италиански, а авторката си я превежда на български. „ Диана с главата надолу “ евентуално към този момент също е станала обичана на доста дребни читатели у нас.

Чуйте Калина Мухова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР