Хуберт Хуркач започна по мечтан начин американското си турне с

...
Хуберт Хуркач започна по мечтан начин американското си турне с
Коментари Харесай

Защитаващият шампион в Мец беше безпощаден срещу Тийм и го елиминира на 1/8-финалите

Хуберт Хуркач стартира по желан метод американското си турне с край на Мастърса в Монреал, но след това разочароващи провали на старта в Синсинати и още при втория му мач на US Open помрачиха представянето на поляка. Световният номер 10 не се нуждаеше от дълга пауза, преди да се завърне на корта и откакто жребият на шампионата в Мец при отбраната на купата му от миналогодишното издание го изправи в откриващия му конфликт против някогашния " мейджър " първенец Доминик Тийм, то Хуби чудесно употребява шанса да покаже най-хубавото от себе си, надделявайки над австриеца за малко над час игра - 6:3 6:4. По този метод за Хуркач, който е топ подложен на започващия в неделя Sofia Open, следва среща с домакинския представител Артур Риндеркнеш на четвъртфиналите във френския град.

Бившият номер три започва обещаващо дуела, като зае извънредно нападателна позиция на ретур в първите минути и даже разполагаше с два брейкбола, само че скоропостижно началният удар на поляка предотврати заплахата и подавачите последователно постановиха волята си в мача. Всичко вървеше по проект за всеки от двамата състезатели, но с достигането на осмия гейм поредност от неубедителни сервиси и редица неверни решения костваха превес на Тийм от 40:15, с цел да може защитаващият първенец да оползтвори третия си брейкбол посредством неспасяем форхенд и броени минути по-късно да ознаменува задатъка си с триумф в дебютния сет на срещата.

Във втората част превъзходството на сервиращите изглеждаше по-видна отвсякога, а ние станахме очевидци на три следващи подавания извоювани на нула, но тъкмо тогава непредвиден спад в нивото на някогашния първенец от Шлема означаваше три безответни шанса за пробив пред международния номер 10 и той без непотребни съмнения излезе напред по пътя към успеха. Хуркач, който безспорно се възприятие удобно, когато се концентрира върху печеленето на личните си геймове, за следващ път потвърди това изказване и с безпощадна канонада от начален удар затвори конфликта в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР