Хуберт Хуркач детронира миналогодишния шампион Борна Чорич още във втория

...
Хуберт Хуркач детронира миналогодишния шампион Борна Чорич още във втория
Коментари Харесай

Крах за миналогодишния шампион в Синсинати: Хуркач го детронира още във втори кръг

Хуберт Хуркач детронира миналогодишния първенец Борна Чорич още във втория кръг на Мастърса в Синсинати. Полякът изостана в общия резултат след оспорван първи сет, само че по-късно бе по-стабилният в решителните моменти и съумя да реализира крайната победа след 5:7 6:3 6:3. По този метод той си обезпечи място в осминафиналната фаза на надпреварата, където го чака конфликт против поставения под номер 4 Стефанос Циципас. 

В началото на срещата преимуществото бе на страната на Хуркач, който поддържаше високо равнище на личен начален удар и в същото време бе нападателен при посрещане, с помощта на което бързо отвори разлика от 5:2. Тогава обаче хърватинът увеличи скоростта в своите удари, което в композиция с отличното ориентиране му оказа помощ да откри цялостен надзор върху мача и влизайки в серия от пет следващи гейма, Чорич реализира цялостен поврат, с цел да поведе в общия резултат.

С настъпването на втория сет полският тенисист напълно бе не запомнил за разочароващия свършек на миналата част и още веднъж пое диригентската палка. Сервисът му проработи на цялостни обороти и за Чорич представляваше същинска компликация да вземе даже точка на ретур. От своя страна пък, международният №20 постоянно поставяше напрегнат противниковото подаване и не след дълго излезе напред с задатък от 4:1, който без никакви усложнения опази, с цел да се стигне до трети съдбоносен сет.

В заключителната част миналогодишният първенец продължи да бъде по-пасивният от двамата, като в същото време допускаше и доста по-голям брой непредизвикани неточности от своя противник. Това оказа своето отражение и върху резултата, защото напълно скоро Хуркач още веднъж проби сервиса на съперника си и поведе с 3:1, малко след което подпечата мястото си в идващия стадий.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР