Хубавата новина е, че тези хора, които седем месеца ни

...
Хубавата новина е, че тези хора, които седем месеца ни
Коментари Харесай

Румен Овчаров за 7-те кораба с газ: Да не са НЛО, да кръжат и обикалят?! Изчезвайте, ,,спасители“

„ Хубавата вест е, че тези хора, които седем месеца ни „ избавят “, няма да продължат да ни „ избавят “. Благодарение на техните ограничения цените на газа до август на практика ще се усилят съвсем три пъти “, разяснява пред БТВ Румен Овчаров.

„ Колкото по-малко ни „ избавят “, толкоз по-добре. Колкото по-бързо изчезнат тези хора, толкоз по-добре “, добави той.

По тематиката с газа от Газпром той е безапелационен, че страната ни ще заплаща в края на година по клаузи, които не са изпълнени като уточни една от тях „ take or pay “. Той иронично съобщи, че ние сме умни, а Германия и други европейски страни не, тъй като ние сме отказали да плащаме по схемата на съветската компания, а другите не.

„ България беше употребена като опитно зайче – и с газа, и с дипломатите. Целта беше да се види по какъв начин ще реагира Русия “, съобщи Овчаров.

По думите му диверсификацията води до неустойчивост и до по-високи цени.

Румен Овчаров уточни, че „ Булгаргаз “ действително е банкрутирала, тъй като задълженията са повече от 500 милиона.

По думите му вчерашното изказване на Петков за 7-те танкера с газ са нищо, тъй като тези кораби би трябвало да има къде да дойдат и да бъдат разтоварени, а това не може да се случи в Гърция, тъй като потенциалът е ангажиран.

„ Това да са НЛО и да кръжат и да обикалят “, попита той със жлъч.

Румен Овчаров беше заинтригуван от решението, което през вчерашния ден оповестиха на брифинг Александър Николов и Кирил Петков, че България стопира износа на петролни артикули.

„ Аз съм заинтригуван от това решение. Те знаят ли какво вършат? Голяма част от продукцията на Нефтохим, след преправка се изнася за Украйна “, уточни той.

По тематиката с аудиенция на Петков в АЕЦ „ Козлодуй “ той съобщи, че за първи път вижда министър-председател да се държи по подобен метод и да лобира.

„ Бил съм два пъти министър на енергетиката. Ходили сме на доста срещи, само че нямам спомен някой да лобирал по подобен метод. А тук какво се случи български министър-председател лобира за американска компания и ги води в АЕЦ „ Козлодуй “, изясни той.

Овчаров разяснява и цената на газа и беше безапелационен, че ще продължи да се повишава. Той предизвести, че в случай че битовите консуматори не бъдат обезщетени, през зимата те ще бъдат изправени пред баснословни сметки.

„ Същото важи и за лечебни заведения, учебни заведения и всички институции, които се отопляват на газ “, съобщи някогашният енергиен министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР