Хубавата новина е, че няма да ходим в Брюксел, а

...
Хубавата новина е, че няма да ходим в Брюксел, а
Коментари Харесай

Цял хотел с туристи от Банско са на Лъвов мост

Хубавата вест е, че няма да вървим в Брюксел, а ще си проведем срещата по този метод. Мерките, мога да кажа, че една по една всички страни вкараха ограниченията, които България организира. Някои от тях са доста закъснели и за това работят под паника. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след диалози с водачите на Европейски Съюз.

" Обещаха ми, че всички жители, спрени по границите, ще си дойдат в България с полицейски конвой ", добави Борисов.

" С външните министри разговаряхме за нашите сънародници, да ги приберем. Има в Мароко, в Манила. Тези, които влязат в България, би трябвало неотложно да се приберат у дома и колкото и да им е благо, свидно, в идващите 14 дни да не излизат ", предложи министър председателят и изясни, че управляващите ще бъдат извънредно строги.

" Цял хотел на Лъвов мост го слагаме под карантина ", съобщи министър председателят. " Мерките са асоциализация. По един човек в магазина, на разстояние. България се дава за образец за навременните и верни ограничения. Взе се решение за ограничение и прекъсване, несъмнено с някои изключения, за затваряне на границите на Европейски Съюз с трети страни. За пътувания за екскурзии, разходки - парадокс. Ще останат единствено тировете за доставки, експорт, тъй като промишлеността ни работи за експорт ", сподели още Борисов.

" Нашите граничари ще имат още една тежка задача. Това, което мисля, че огромната част от българите го осъзнават, ние продължаваме да имаме нулева миграция. Споразумението ни с Турция важи. В другите страни комбинацията мигранти и ковид основава невероятни компликации и неспособност да се оправят. Няма нито една страна, която да има задоволително. Някои даже са в рецесия. Останах прелестно изненадат, испанският и гръцкият сътрудник се обадиха с молба, гледали живата връзка във Фейсбук и фотосите с нашите предприята, огромна молба за маски и защитни средства ", разгласи министър председателят.

" Макрон е прав. Ние сме във война и съперникът е незабележим. За това всички у дома, а тези, които отиват на работа да съблюдават ограниченията. Благодаря на всички известни персони, тъй като народът се вслушва в тях. Приемаме всевъзможни препоръки, даже и популистките. Огромни старания, 80 млн. евро се дадоха на Еврокомисията, с цел да създаде лекарство. Колкото по-бързо се откри лек за този грип, който ни нанесе вреди във всички сфери, толкоз по-добре ", сподели още той.

" В непрестанен контакт сме. Вече всички са се стреснали задоволително. Виждате, че работата се е преустроила на бързи, директни, скоростни обороти ", добави той.

" И по време на втората международна война са сварили руснаците неподготвени в първите два дни. Ако има предприятия, в които не се взимат ограничения, те най-после ще банкрутират. Ние сме споделили, че поемаме 60% от заплата. То си зависи от нас. По пет пъти дневно излизаме пред вас и приказваме. Когато се постанова, сме оптимално твърди. Ако продължат по този начин, ще ги затворим доста бързо. Да, ще платим на служащите за това, само че след това няма да имат служащи ", закани се Борисов.

Според него във Франция и Австрия са взели тези под паника ограничения, тъй като " са натикали хората в урните в неделя "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР