Хуауей Технолоджис България и Висшето Училище по Телекомуникации и Пощи

...
Хуауей Технолоджис България и Висшето Училище по Телекомуникации и Пощи
Коментари Харесай

Хуауей с подкрепа за талантливи бг студенти

Хуауей Технолоджис България и Висшето Училище по Телекомуникации и Пощи (ВУТП) подписаха меморандум за съдействие, който ще даде опция на надарени студенти и тези с интерес в ИКТ бранша да се възползват от стипендиантските стратегии на компанията. По този метод младежите ще придобият нови умения и ще получат нови познания, с цел да започват сполучлива кариера в тази сфера.

„ За нас е от огромно значение да имаме ползотворно съдействие със международен водач в осведомителните и информационни технологии като Хуауей. Tова ще разреши на висшето учебно заведение да се развие още повече в по-специфични сфери, както и да обмени най-хубави практики в един от най-бързо разрастващите се браншове, а точно ИКТ    “ , съобщи проф. доктор. Миглена Темелкова, ректор на образователното заведение.

„ Имаме доста общо с Висшето Училище по Телекомуникации и Пощи що се отнася до осведомителни технологии и цифровизация. Това е едно естествено партньорство, което ще даде опция на студентите да получат спомагателни на практика познания и образования. За нас е наслаждение ВУТП да бъде наш сътрудник “ , сподели Тери Ли, изпълнителен шеф на Хуауей Технлоджис България.

Акцент по време на срещата бе стипендиантската стратегия на компанията, Huawei ICT Talents Training – Seeds For the Future Scholarship Program, посредством която се дава опция на надарени ИТ студенти да се причислят към фамилията на софтуерния колос. Тази година Хуауей възнамерява да започва набирането на студенти, които имат предпочитание да се включат в тазгодишното издание на стипендиантската стратегия и да получат опция за кариерно развиване в един от най-динамичните браншове, както и да се учат от експертите на компанията.

По време на срещата бяха показани и софтуерни решения за образование в електронна среда. Обсъдени бяха и взаимни начинания, които могат да слагат началото и на още бъдещи планове сред компанията и ВУТП.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР