HTC отчете повече от двукратен ръст на приходите през септември

...
HTC отчете повече от двукратен ръст на приходите през септември
Коментари Харесай

Месечните приходи на HTC рязко скочиха

HTC регистрира повече от повторен растеж на приходите през септември 2017 година спрямо август. От обичайните отчети за продажбите, които ежемесечно показва тайванския разработчик, стана ясно, че HTC е съхранила 6,51 милиарда тайвански $ (214,41 млн. американски), подобрявайки резултата от предходния месец с съвсем 117%. Естествено, на годишна база продажбите са намалели с повече от 30%.

Журналистите от DigiTimes свързват месечния растеж с наскоро пуснатите смарт телефони Гугъл Pixel 2, за сглобяването на които дава отговор точно HTC. Продажбите на тези устройства, също както и при по-големия по мярка модел Гугъл Pixel 2 XL, създадени от LG Electronics, би трябвало да стартират в средата на октомври.

Въпреки това, източници от промишлеността предизвестяват, че Pixel 2 надали ще помогне за възстановяване индикаторите на доставките на HTC смарт телефоните, защото моделът ще се продава най-вече в Съединени американски щати.

С оглед на септемврийските резултати, стана прочут и тримесечния размер на продажбите на HTC. Приходите на компанията през третото тримесечие възлизат на 15,7 милиарда тайвански $, което е с 2,6% по-малко спрямо предходния тримесечен интервал. От началото на 2017 година, производителя е спечелил 46,37 милиарда тайвански $ (519,3 милиона щатски долара), изоставайки от индикаторите на годишна отминалост със 17%.

По-рано същото издание заяви, че HTC приготвя за стартиране през IV тримесечие на нов 5,99-инчов модел HTC U11 Plus. Сега източниците научиха, че това ще бъде първият смарт телефон на HTC с безрамков екран.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР