Христо Стоичков подари на зрителите на „Код Спорт“ по ТВ+

...
Христо Стоичков подари на зрителите на „Код Спорт“ по ТВ+
Коментари Харесай

Йери Мина пред Стоичков: Уча се всеки ден от съотборниците ми в Барселона

Христо Стоичков подари на феновете на „ Код Спорт “ по ТВ+ своето изявление с колумбийския национал Йери Мина. Той бе един от рекордьорите на Мондиал 2018. Въпреки че е централен бранител, съумя да означи три гола на международните финали. Разписа се против Япония, Полша и Англия. В началото на годината той мина в Барселона и е единственият футболист в историята на своята страна, станал част от каталунския гранд.

Йери, добре пристигнал в този прелестен дом, както аз назовавам футболен клуб Барселона. Какви са усещанията ти от клуба? Да вървиш по стъпките на всички тези велики играчи, минали през тази съблекалня…

Здравейте! Удоволствие за мен е да съм с вас! Истината е, че съм доста благополучен и имам възприятието, че се случва нещо, което е в действителност доста значимо за целия ми живот. Много съм удовлетворен от всичките ми първи усещания, само че най-щастлив съм от това, че съотборниците ми ме одобриха задушевно и споделят всекидневно опита си с мен. Досега не е минал нито един ден, в който да не съм научил доста нови неща и желая това да продължава по този начин. Радвам се, че виждам това: един човек, който е извършил фантазията си. Но без значение от възрастта ти, която е единствено 23 години, към този момент имаш опит в предходните ти тимове в Колумбия и в Бразилия... Зад гърба ти има доста и виновни мачове. Какво можем да чакаме от Йери Мина с фланелката на Барселона на гърба?

Още от дете постоянно съм мечтаел един ден да дойда да играя тук. След като фантазията ми към този момент се сбъдна, в този момент остава да се любувам на живота и футбола, да се изучавам и да абсорбирам всичко тук. Всеки ден да работя крепко и да се потвърждавам, с цел да са удовлетворени от мен треньорите. Сигурен съм, че с всички тези класни футболисти към мен ще бъде доста елементарно да прогресирам.

Скоро ще схванеш, че за нещата които би трябвало да научиш, няма по какъв начин да намериш по-добър преподавател от Жерар Пике. Сигурно е, че ще ти даде доста и с негова помощ ще можеш да правиш нещата още по-добре. Не е за изпускане да имаш на разположение футболист с неговите качества…

И Самуел Юмтити, и Томас Вермален, и Жерар Пике за мен са играчи с невероятни качества, които постоянно са нащрек и управляват нещата вътре на терена. Това е невероятна школа - да съм до тях и да ги проследявам всекидневно, с цел да се изучавам от тях и до усъвършенствам моите футболни качества. Когато обаче имам някакъв въпрос, постоянно се обръщам към Жерар, тъй като той постоянно има отговор. Той е образец за подражателство.
Barcelona and Yerry Mina agree that a transfer will be the best solution for both.

The club will accept the best offer for the player. [Sport] #EFC pic.twitter.com/JWBlBWmcg4
— simply EFC (@simplyEFC) July 28, 2018 Играл си с доста звезди и в националния тим и в Бразилия, само че през днешния ден до теб е най-хубавият в света – Лео Меси. Той е кумир за доста други играчи на твоята възраст. Какво чувстваш?

Истината е, че за мен да съм в един тим с него е в действителност необикновено. Преди да дойда непрекъснато се питах какъв е той и какви са другите звезди на Барса. Бях доста прелестно сюрпризиран от горещия банкет от страна на всичките ми съотборници. Посрещнаха ме по един прелестен метод, който ме накара незабавно да усещам мощна поддръжка и убеденост. Сега към този момент съм толкоз стимулиран, че всяка заран ставам с готовност за тренировката. Защо ли? Защото знам, че там ще ги видя още веднъж, ще мога да науча още и ще бъда един от дребното щастливци, споделили с тях парченце от историята, която пишат за Барселона. Да наблюдаваш по какъв начин упражняват и да имаш опцията да играеш един до друг с тези звезди, е в действителност велико преживяване за мен. Уча се непрекъснато от тях. Опитвам се да върша всичко по най-хубавия метод и одобрявам всеки ден като подарък от Господ.

Колумбия в действителност ли зависи толкоз доста от Хамес Родригес? Когато той е във форма и е на терена и носи капитанската лента – играта на тима е напълно друга от тази, когато го няма. Важен ли е за Колумбия?

Той е необикновен и като човек, и като състезател. Винаги желае да побеждава и да прави нещата по-добре от всички останали. Той дава едно голямо ентусиазъм и мощ на тима. Освен това играе доста значима роля за нас, по-младите, тъй като ни поддържа и с огромно самообладание ни оказва помощ да се пригодим. За мен беше доста значимо по какъв начин той ме одобри в тима и като по-голям брат се грижеше за мен и ме направляваше. Винаги ще съм му признателен за това. Благодарен съм и на другите ми съотборници, които са в действителност положителни и радостни хора, които постоянно са ме подкрепяли.

Pero por la gracia de Dios soy lo que soy; y su gracia no ha sido en vano para conmigo; antes he trabajado más que todos ellos; pero no yo, sino la gracia de Dios conmigo. ‍‍ Vamos Colombia pic.twitter.com/r9MJdQNR35
— Yerry Mina (@_yerrymina24) June 29, 2018 Лесно ли се работи с Пекерман?

И той, и останалите треньори от щаба оказват помощ доста на играчите, с цел да се усещаме добре, да сме сигурни и уверени в силите си. В тима царува ужасно въодушевление и постоянно се майтапим. Треньорите ни предизвикват, тъй като положителният климат прави играта ни още по-силна.

Йери, доста ти благодаря! Наслаждавай се на футбола и когато вкарваш голове, пращай привет на феновете на „ Унивижън “!

Много Ви благодаря и беше в действителност огромно наслаждение да поговорим с Вас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР