Христо Шопов и племенникът му Асен Мутафчиев участват заедно в

...
Христо Шопов и племенникът му Асен Мутафчиев участват заедно в
Коментари Харесай

Христо Шопов: Не съм активен дядо

Христо Шопов и племенникът му Асен Мутафчиев вземат участие дружно в   " Тест ", много награждаваната пиеса на Елин Рахнев, чиито режисьор е Лиза Шопова - майка на Асен и сестра на Христо. Да работи с родителката си за Асен, който е наследник на Христо Мутафчиев, е елементарно, макар че в студиото на " Тази неделя " той ризна, че " има първоначално едно леко запъване ". А Лиза го карала да репетира, даже когато е у дома, освен на сцената. 

Зад постановката застава пазарджишкият спектакъл, а разпространяването е на  " Мелпомена ". Премиерата е през октомври, а след къса пауза заради условия, свързани с Ковид -19, на 26 ануари представлението ще се играе в спектакъл " Сълза и смях " в София.  

Интересното е, че в пиесата героите нямат имена.  " На сцената се не помнят тези връзки - вуйчо-племенник - и по този начин би трябвало да бъде ", споделя Христо Шопов. 
" На сцената имаш друга задача ", добавя Асен.

И двамата елементарно не помнят обаче, че против себе си имат родственик, когато са в театъра.   " Като вуйчо Христо е... естествен вуйчо " - споделя Асен .  През смях споделя, че е имал другарка, която е желала да го запознае с известния си родственик. Много хора са му споделяли, че двамата си наподобяват външно.  " Но аз желая да наподобявам на него по спокойствието. Той има едно такова вътрешно успокоение, когато стане нещо, което не трябва да се случва! ", издава той. " То е по-скоро външно ", репликира Христо Шопов. Той стана дядо за повторно през 2019 година, само че признава, че не е доста деен в тази си роля, макар че би му се желало. 

" 2020 беше доста неприятна година! Не единствено за нас, за целия свят. Надявам се, че скоро ще стартират да се трансформират нещата ", са надеждите на огромния актоьр за бъдещето. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР