Христо Петров, известен с псевдонима Хазарта, изрече лъжи и клевети

...
Христо Петров, известен с псевдонима Хазарта, изрече лъжи и клевети
Коментари Харесай

Възраждане за Ицо Хазарта: Клеветите и презрението му са възмутителни

Христо Петров, прочут с псевдонима Хазарта, изрече неистини и клюки за „ Възраждане ” и нейния ръководител Костадин Костадинов в ефира на БТВ. Не ни е известно от къде произлиза псевдонимът на Христо Хазарта, само че в случай че се постанова да създадем асоциация, съдейки по държанието му, то вероятно това е от способността му да си служи ловко с неистини и клюки. Това се споделя в позиция на „ Възраждане ”, изпратена до медията ни.

Ето какво още гласи тя:

Законопроектът за повече българска музика по Българска национална телевизия и БНР  е направен вследствие от работата на няколко работни групи, включващи представители на музикалния отрасъл, на Българско национално радио и Българска национална телевизия. Процентите българска музика, за които  претендира законопроектът в ефира на двете национални медии, е координиран с тях.

В тази връзка изказванието на Христо Хазарта, че  ще изпаднем в смешната обстановка, въвеждайки квоти, да понижим % българска музика по Българска национална телевизия, е неистина.

Тази неистина  цели да внуши това, че законът би нанесъл щета и от него няма изгода. Подобни внушения от страна на ръководещите демонстрират неналичието на предпочитание да поемат политическата отговорност и да разрешат съществуващи проблеми.

Както се вижда от самото изявление, националният представител от „ Продължаваме промяната “ изрича персонално мнение, което обаче не би могло да е умело, защото в самия ефир на бТВ в предаването, в което взе участие Христо Хазарта, демонстрира, че не знае какъв % българска музика се излъчва в Българска национална телевизия и БНР.

Обидните думи, които насочва към други музикални реализатори, свои сътрудници, които са застанали зад този законопроект, демонстрира освен неналичието на колегиалност, само че и на почитание.

Възмутително е презрението, което Христо Хазарта напълно очевидно декларира към музикалния труд, отдаденост и принос на реализатори, творили преди да го има него на музикалната сцена  и сигурни сме ще не престават да творят и откакто той слезе от нея.

Неуважението към другите, което показва индивидът, който твърди, че е с най-вече гласоподаватели в страната, е освен възмутително, само че и ужасно също толкоз, колкото и фактът,  че същият си служи с неистини.

За разлика от Народните представители на „ Продължаваме промяната “, „ Възраждане “ поддържа българските реализатори и декларира безапелационна политическа воля и отговорност да показа и пази техните претенции в българското Народно заседание, от което е част.

По отношение на изказванието за закупената къща от страна на ръководителя на „ Възраждане “ с партийната дотация, то за следващ път беше опровергано на 3 юни 2022 година (петък) в ефира на БТВ в предаването „ Тази заран “, в която гостува доктор Костадин Костадинов.

       В  него беше показано разпореждане на Окръжна прокуратура Варна: В него се споделя:

„ След разбор на събраните гласни и писмени доказатества и направената съдебно-счетоводна експертиза, не е открито заграбване на суми от държавната дотация, отпуснати от Политическа партия „ Възраждане “ от страна на ръководителя ѝ или различен орган на ръководство на партията. Всички преведени от страна на Министерство на финансите суми по дължащата се по силата на чл.25 от Закона за политическите партии дотация на Политическа партия „ Възраждане “, са били разходвани по отношение на директната активност на партията и изповядваните от нея правила. Всеки разход е писмено потвърден и регистриран пред Сметната палата, съгласно чл.34 от Закона за  политическите партии. От своя страна последната също не е установила нарушавания на разходването на дотацията “.

Твърдението за съществуване на съветски средства в сметките на „ Възраждане “ също е погрешно и единствено преди месец различен новинарски уебсайт беше открил този факт  и го беше обявил обществено.

„ Възраждане “ е българска партия и инструмент за всички хора в България, които не са удовлетворени от прехода, да си върнат ръководството на страната и да живеят по-добре в нея.

Що се отнася до другата неистина на  Христо Хазарта по отношение на партийната принадлежност на Председателя на „ Възраждане “ ще отбележим, че доктор Костадин Костадинов е  бил член на тъкмо две партии - ВМРО-БНД (1997-2012), на която е бил заместник-председател, и на " Възраждане " (от 2014 година до днес), на която е ръководител.

Това да кажеш, че доктор Костадинов е минал през доста партии, е все едно Христо Хазарта да има дял във компаниите на всичките му сътрудници, с които твърди предаване, в което взе участие, че е правил бизнес.

Ние от „ Възраждане “ изрично заставаме зад свободата на словото и зад опазването на  личното достолепие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР