Христо Пешев е от Благоевград. Завършва Екология“ в Югозападния университет

...
Христо Пешев е от Благоевград. Завършва Екология“ в Югозападния университет
Коментари Харесай

Крилати фрази

Христо Пешев е от Благоевград. Завършва „ Екология “ в Югозападния университет и има шанса не просто да обича специалността си, само че и незабавно да си откри подобаващата работа - занимава се с план за възобновяване на популацията на белоглави лешояди в Кресненското дефиле. „ Винаги съм търсил метод да обединя работа и занимание и не щеш ли съумях да го направя “, споделя той. От дребен обича природата и мечтае да се захване с снимка - случва се едвам преди 6–7 години, когато цифровата епоха прави техниката по-достъпна. Макар че работата му е обвързвана с лешоядите, не обича да снима тъкмо тях – избира да стои на отдалеченост и да ги остави да се оправят сами в условия, оптимално близки до естествените. Но всеки свободен миг прекарва с обектив в ръка, дебнейки идеалната птича фотография, най-хубавия дръпнат сюжет в природата. Още негови фотоси вижте на www.facebook.com/HristoPeshevPhotography

 Христо Пешев

Птичи манекени

Защо фотографирам животните, а не да вземем за пример хора? Просто ми е кеф - те ме влекат, те са ми забавни. А и е мъчно, на една птица няма по какъв начин с часове да є казваш: направи това, застани по този начин. Стоиш и дебнеш. Ако инцидентно изтървеш мига обаче, не трябва да те е гняв.
 Сива чапла
Сива чапла

Снимкомикс

Понякога сюжетите се рисуват сами. Никой не обича статичните фотоси – хубавите фрагменти се получават постоянно, когато има някакво деяние. Стоиш на пост и внезапно ненадейно пред очите ти се разиграва някаква забавна, приключена сцена.


 Късороги родопски говеда и лешояди
Късороги родопски говеда и лешояди

Смях за птици

Дали и птиците имат възприятие за комизъм? Сигурен съм, че е по този начин. Просто не постоянно ги разбираме задоволително добре, с цел да го проумеем. Убеден съм, че, общувайки между тях, те се забавляват, „ описват си “ самобитни смешки, които обаче са предопределени единствено за техния тип. Усмивките, които пробуждат от време на време по нашите лица, са напълно разнообразни. Със сигурност повече възприятие за комизъм имат по-малките птички. Лешоядите да вземем за пример, едва ли – те са доста по-първични животни.

 Гривеста чапла
Гривеста чапла

Резервоар с самообладание

Търпението е най-важното, което би трябвало да имаш, в случай че решиш да се захванеш със фотоси на животни. Жена ми се майтапи, че за нищо друго не мога да заставам на едно място повече от 2 минути, само че когато опре до снимка, внезапно се трансформирам. Ако нямаш самообладание, няма по какъв начин да успееш в този род. Днешната техника дава големи благоприятни условия, само че дали ще се възползваш от тях, зависи единствено и само от теб - апаратът няма да ти направи самичък фотографията. Разбира се, за прекрасен кадър се изисква и живописен взор, който се развива с опита.
 Клопачи
Клопачи

Симпатичен като врабец

Дори най-обикновеното врабче е симпатично и уместно за фотография, в случай че застане в забавна поза. Птиците като цяло са доста по-лесни за снимане от бозайниците и по тази причина доста повече хора се насочват към тях.

 Розови пеликани

Розови пеликани

Снимки за образование

Не виждам необикновен смисъл просто да се разхождам и да си фотографирам. Целта ми е да демонстрирам природата на всички, които са се откъснали от нея. Ако това ги е предиздвикало да създадат и една разходка - постигнал съм триумф!
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР