Христо Маринов бе преизбран за президент на Българската федерация по

...
Христо Маринов бе преизбран за президент на Българската федерация по
Коментари Харесай

Христо Маринов бе преизбран за президент на БФ Борба

Христо Маринов бе избран отново за президент на Българската федерация по битка за нов 4-годишен мандат. Световният и европейски първенец получи поддръжката на всичките 35 делегати на общото заседание в зала " Диана ". Кандидатурата на Маринов бе единствена и издигната от клуб " Берое " (Стара Загора).

Форумът стартира с час по-късно поради липса на кворум.

В идващите 4 години Маринов ще работи с директорски съвет от 13 души, в който влизат досегашните членове - Валентин Йорданов, Гриша Ганчев, Александър Томов, Валентин Райчев, Николай Гергов, Методи Пенев, Иван Мирославов, Тодор Ангелов, Стефан Николов, Васил Сайменов, както и новите Вангел Вангелов и Николай Стоянов.
 Класиците със сребро и два бронза в Будапеща
Класиците със сребро и два бронза в Будапеща

За бронзовите оценки се пребориха Дейвид Димитров (67) и Даниел Александров (87)

Сред присъстващите на събранието бе Белчо Горанов, общоприет секретар на БОК и ръководител на юридическата комисия в Международната федерация по битка (UWW). Той посочи, че българските спортисти досега са спечелил 21 квоти за Токио 2020, а в битката те са 5. И изрази вяра, че на последната олимпийска подготовка в София през месец май, броят на класираните наши борци за игрите през лятото ще бъде повишен.

Форумът гласоподава бюджета за 2021 година, като приходите от Спортното министерство са 3 млн. лева и 145 000 лева са лични доходи.

 Валентин Йорданов1

Гост на събранието бе Валентин Йорданов. По случай 60-годишния си празник легендата получи от федерацията пано със фотоси, запечатали паметни моменти от неговото наличие по спортните арени.
 Валентин Йорданов поддържа министър Кралев и тима на ГЕРБ-СДС в Русе
Валентин Йорданов поддържа министър Кралев и тима на ГЕРБ-СДС в Русе

Легендарният български състезател беше в Сандрово

" Изминалите години бяха сложни, само че и сполучливи - сподели Христо Маринов. - И въпреки и с малко, всяка година имаме нарастване на общия брой медали, откогато поех поста от Валентин Йорданов през 2017 година. - Женската ни битка остава водеща, класическата резервира позициите си, свободната потегля в друга посока, за благополучие. Имаме възкръсване, само че им трябват още 1-2 олимпийски цикъла, с цел да си върнат позициите, сега са в края на първия. Смятам, че имат благоприятни условия да вземат още 1-2 визи, а като цяло се надявам на още 3, най-много 4 визи за Токио. В идващите години един от целите ни ще бъде развиването на детско-юношеския спорт, подготвени сме и с програмата. Имаме първични диалози с министерството и се надяваме на финансиране. Но пандемията забави старта на плана. "

Маринов е и претендент за изпълкома на Европейският съвет по битка (UWW-Еurope), като изборът ще бъде в навечерието на шампионата на континента за юноши в Дортмунд в края на месец юни. Тогава ще бъде определен и президент на централата на мястото на мястото на умрелия през 2020-а Цено Ценов, който близо 20 години заемаше поста.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР