Христо Живков си отиде преди отново да застане пред камерите

...
Христо Живков си отиде преди отново да застане пред камерите
Коментари Харесай

Христо Живков си отиде преди отново да снима с Мел Гибсън

Христо Живков си отиде преди още веднъж да застане пред камерите на Мел Гибсън. Топ артистът, който умря в Ел Ей от  рак единствено на 48, беше едно от доста дребното сигурни имена в „ Страстите Христови “ 2 – продължението на кино лентата, в който неговият Свети Йоан впечатли целия кино свят. Тогава международни критици написаха, че най-впечатляващото, което Живков реализира в построяването на облика, е терзанието, изписано върху лицето му. " Той даже няма потребност от реплики ", бяха безапелационни анализаторите. 

Христо Живков до последно заобикаля да разяснява до къде е стигнал планът за втората част на „ Страстите Христови “, знаейки – още като режисьор и продуцент, че сходни грандиозни продукции са въпрос на време и пари. Но той беше измежду първите, на които от щаба на Мел Гибсън трябваше да изпратят сюжета.      
-->
Още от началото на кариерата си Христо Живков работи със международни величия в седмото изкуство. Първият му суперпробив на международния екран е във кино лентата на Ермано Олми " Занаятът на оръжията ".

" В момента, в който на кастинга срещнах погледа на Олми, разбрах, че постоянно сме се познавали. Може би се бяхме срещали в предходен живот ", върна лентата Христо преди време пред „ Стандарт “. Той побеждава 1500 претенденти за облика - сред тях е и Рики Мартин. После двамата минават през разнообразни тествания, до момента в който на финала кинопатриархът на Италия постанова българина за Джовани ди Медичи - народен воин в родината му.

Емир Кустурица пък вика Христо за мега спектакъла " Великата Гърция - митът за произхода ", където взе участие и изключителният Джанкарло Джанини в ролята на Оракула. Българинът беше в основната роля и в " В моя памет " на Саверио Костанцо - филмът откри фестивала в Берлин през 2007-а, а след финалните надписи близо 2000 души приветстваха Христо на крайници. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР