Хрътките, към които принадлежи и грейхаундът, са порода кучета с

...
Хрътките, към които принадлежи и грейхаундът, са порода кучета с
Коментари Харесай

Хранене на грейхаунд

Хрътките, към които принадлежи и грейхаундът, са порода кучета с добър вкус. В същото време не са придирчиви. Няма да бъде мъчно да се формулира уравновесена хранителна диета без риск от алергии и храносмилателни разстройства.

Това животно яде безусловно всичко, което му се предлага. Тази всеядност обаче има и противоположна страна. То е склонно да яде развалена и некачествена храна, причиняваща алергии и отравяния. Затова първата задача на стопанина е да отучи своя домакински любим да взима храна от земята, или да яде месо от личен лов. В градска среда това могат да бъдат гълъби и плъхове. Това на процедура значи, че стартирането на хрътката да се движи свободно е заплаха и за стомаха му.

Дали ще бъде хранен грейхаундът с домашно или фабрично приготвена храна, е решение на стопанина. Ако изборът е на естествено хранене, то би трябвало да се даде желание на мускулните елементи на постното говеждо месо, както и на киселото мляко. При възрастните кучета може да се дава и кефир.

От зърнените храни е добре да се избере елдата, овесените ядки и оризът, само че не повече от 20 % от общата храна.

От зеленчуците за кучета може да се дават зеле, тиквички, моркови, само че всички зеленчуци е добре да бъдат сварени.

Някои притежатели смесват естествени и фабрично създадени фуражи, само че този вид смески водят до дисбаланс на питателните субстанции и метаболитни нарушавания. Затова е добре да се заложи на единия вид хранене. Готовата храна за грейхаунд в комерсиалната мрежа от премиум клас е заредена с всички нужни хранителни субстанции за вярното развиване на грейхаунда.

 Грейхаунд

При хранене на кучето с домашно сготвена храна, са нужни в допълнение витамини и минерали за облекчаване потребностите на тялото от тях. Трябва да се обърне внимание на това, че атлетичното телосложение на кучето се нуждае от висок % елементарно смилаеми протеини и калций и фосфор за поддържане на опорно-двигателния уред.

Излишъкът от минерали и витамини обаче може да провокира имунен отговор под формата на алергии или метаболитни нарушавания. Затова потребността от консултация със експерт при сформиране на диетата при естествено хранене на грейхаунда е наложителна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР