Храните се здравословно. Тренирате редовно, правите си упражненията вкъщи, движите

...
Храните се здравословно. Тренирате редовно, правите си упражненията вкъщи, движите
Коментари Харесай

Една мрачна причина да не отслабвате въпреки диетата

Храните се здравословно. Тренирате постоянно, вършиме си упражненията у дома, движите се в свободното си време. Дори освен сте понижили, само че изцяло сте спрели потреблението на захари и модифицирани десерти. Въпреки това не успявате да отслабнете или в случай че има резултат, то той не е приемлив на фона на напъните ви. В началото на смяната на метода ви на живот сте съумели да свалите няколко кг, само че е последвал дълъг интервал на застой.

Грешите ли някъде?

Оказва се, че в днешно време е доста по-трудно човек да се пребори с непотребното тегло, в сравнение с е било през 80-те години на предишния век.

Това демонстрират резултатите от проучване, оповестено в Obesity Research & Clinical Practice, написа eatingwell.com.

Проучването е извършено през 2006 година. Тогава хората са имали показател на телесната маса приблизително с 2,3 пункта по-висок, в сравнение с хората през 1988 година. И двете групи изследвани участници са се хранили със подобен брой и тип калории и са упражнявали постоянно.

Какво тогава провокира този дисбаланс?

Най-голямо въздействие върху тялото ни имат модерните фактори, които в предишното не са играели роля. Сред тях са токсините в средата, бисфенол А, пестициди, химикали, забавящи горенето, убиващи потребните бактерии в организма и влияещи индиректно на имунната система. Друг значим фактор е сънят, който в модерните времена става все по-оскъден. Стресът е в огромни дози, което оказва извънредно нездравословно въздействие върху целия механизъм на обмяната на веществата в тялото.

В допълнение актуалният човек пие доста повече медикаменти и хранителни добавки без лекарско наставление спрямо хората от предишния век. Това потиска растежа на потребните бактерии в червата, въздейства върху абсорбцията на глюкозата и провокира трупане на мастна тъкан.

Какво можете да извършите, с цел да извършите диетата си по-ефективна?

1. Старайте се да намалявате напрежението всеки ден.

Стресът е огромен зложелател на отслабването. Колкото по-стресирани сте в всекидневието си, толкоз повече се покачват равнищата на кортизола в кръвта. Този хормон на напрежението пречи на естественото изгаряне на мазнините, въглехидратите и протеина, като основава условия за трансформирането и складирането им като мастна тъкан.

Не си внасяйте и спомагателен стрес, като непрекъснато се вглъбявате в храната, калориите и порциите, които консумирате. Приемете, че ще има дни, когато ще се случва да изпуснете нещата от надзор, само че пък постоянно можете да компенсирате по някакъв метод. На всеки човек му се прияжда сладолед или пица, нали? Не се изтезавайте, като тотално отказвате да сложите в устата си някое лакомство.

Самобичуването не е другар на отслабването, тъй като в допълнение покачва равнищата на кортизола и ви завърта в обаян кръг. Важно е да следвате здравословен режим на хранене, само че без вманиачаване.

2. Спете повече.

Колкото повече сън, толкоз по-добре за метаболизма. Нощта е времето, в което тялото има своята голяма потребност от бездънен сън, по време на който да извърши редица значими метаболитни процеси, с цел да зареди запасите си от сила и да понижи напрежението от миналия ден. Старайте се наложително да спите сред 7 и 9 часа на денонощие.

3. Погрижете се за червата си.

Пробиотичните бактерии в червата имат голямо значение за цялостното здраве на организма, както и неговия метаболизъм. Учените не са изцяло сигурни към момента за какво и по какъв начин, само че съществува директна връзка сред понижения брой и влошеното положение на потребните бактерии и забавеният метаболизъм. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР