Храни, които можете да хапвате без ограничение. Без да мислите

...
Храни, които можете да хапвате без ограничение. Без да мислите
Коментари Харесай

Какви храни можем да ядем, без да напълняваме

Храни, които можете да хапвате без ограничаване. Без да мислите за диета. Съществуват ли? Да, има артикули, които можете да ядете в огромни количества и да живеете здравословно. Те съдържат малко калории и имат по-ниска енергийна компактност.

Всички сме чували за зеле, краставици, ябълки, които можете да ядете в обилие. Има и други потребни артикули, които са засищащи и могат да влезнат във вашата диета. Те са пред очите ви, може да си ги купите отвред! Важно е да се информирате и да знаете техните индикатори.

Причината за напълняване се крие в метода на живот. В забързаното всекидневие се храните на крайник и натрупвате мазнини, които водят до наднормено тегло.

Естествено, че всеки от вас мечтае да яде обичаните си неща, без да мисли за калории. Но здравословната диета изисква да увеличите потребните артикули, когато се постанова и да намалите празните калории.

Кои са тези храни, които елементарно ще ви заситят?

Ето лист с храни, които да ядете свободно, без боязън да напълнеете:

Ябълки

Принцесата на плодовете! Полезна и вкусна, ябълката е наложителна за вашето меню. Само една ябълка дневно, обезпечава дневната порция от плодове за вас. Тези плодове са същинско знамение – оказват помощ на имунитета, защищават от доста заболявания, въздействат добре на храносмилането. Съдържанието на пектин ги прави главен източник за битка с килограмите. Ябълките са богати на фибри и точно те ви засищат, като понижават желанието ви за сладкиши и тестени произведения.

 Какви храни можем да ядем, без да напълняваме

Картофи

Картофите спадат към извънредно потребните и здравословни храни. Картофът е богат на желязо, витамин B, витамин C. Той е източник на въглехидрати, разнообразни минерали и засища бързо. Важно е да приготвите картофите вярно. За предпочитане са варени или на пара, без добавки и сосове към тях.

 Какви храни можем да ядем, без да напълняваме

Соя

Соята се дефинира като суперхрана. Богата е на протеини и засища организма доста бързо. Всеки, който желае да има здравословен хранителен режим, би трябвало да включи соята в менюто си. Соята е много питателна, тъй като е богата на протеини, тъй че ще се засищате по-бързо и по-дълго. Позната е като сурогат на месото за вегетарианците, заради наличие на протеини. В състава и се включват витамин А, витамин С, витамин Е, витамини В6, В12 и доста минерали. Повишава положителния холестерол. Подходяща за подготвяне на салати и за директна консумация.

 Какви храни можем да ядем, без да напълняваме

Риба

Рибата включва най-важните хранителни субстанции и е богата на здравословни мазнини. Например, риба звук, сьомга, скумрия съдържат Омега 3 мастни киселини, витамини и по тази причина са доста засищащи. Намалява равнищата на холестерола, защищава от сърдечни болести. Рибата също е източник на протеини, които имат дълъг интервал на асимилиране и по тази причина ви държи сити дълго време. Тя спада към здравословните храни.

 Какви храни можем да ядем, без да напълняваме

Яйца

Можете да хапвате яйца когато и да е, без да напълнявате. Ако закусвате с едно яйце заран, ще ядете по-малко и ще изпитвате по-малко апетит. Добре е яйцата да са варени, а не пържени. Закуската с варено яйце е нискокалорийна (75 калории) и ви набира задоволително протеини. След изследване е потвърдено, че в случай че закусвате с яйца, може да намалите тежестта си с над 60 %. Ако желаете да се предпазите от висок холестерол, яжте единствено белтъците, които са богати на минерали и витамини. Яйцата съдържат всички девет незаменими аминокиселини и са подобаващи за закуска, обед или вечеря.

 Какви храни можем да ядем, без да напълняваме

Млечни артикули

Киселото мляко е една от най-полезните храни. Традиционна българска храна, без която съвсем в никакъв случай не сядаме на масата. Хапвайте мляко на воля, без боязън, че ще качите килограми. Освен протеини, млякото съдържа и въглехидрати. В състава на млечните артикули влизат калций, фибри, пробиотици, които са жизненонеобходими за тялото ви. Добре е да избирате мляко с ниска масленост за здравословно хранене. Киселото мляко оказва помощ на храносмилателната система.

 Какви храни можем да ядем, без да напълняваме

Правилното хранене се гради на една здравословна, уравновесена и рационална диета, която включва разнородни хранителни субстанции. Добре е да не забравяте спортуването и набирането на задоволително сън.

 Какви храни можем да ядем, без да напълняваме

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР