Храненето в 6-тия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности.

...
Храненето в 6-тия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности.
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – четвъртък – 5 май 2022

Храненето в 6-тия лунен ден изисква ограничение използването на течности. Не прекалявайте с тях, само че и внезапно не ги намалявайте. Тези рекомендации са свързани с обстоятелството, че през този интервал бъбреците са отслабени. Също по този начин може да се получи отичане и отоци. Добре е да се въздържате от пиянство на бира по същите аргументи.

Сега е целесъобразно млякото и млечните артикули също да бъдат изключени от менюто, тъй като могат да доведат до прекалено формиране на слуз.

Желателно е да се заобикаля месото, изключително пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този интервал би трябвало да бъде допустимо най-лека, само че не би трябвало да гладувате. Да се понижат до най-малко мощните подправки и горещите питиета.

Живата храна на деня – тиквени семки. Съдържат Омега 3, доста цинк, който усъвършенства положението на кожата, желязо, почистват паразитите. Другите детайли, които съдържат укрепват косата, вършат я копринена и блестяща, подхранват сърдечния мускул, усъвършенстват мозъчната функционалност. Магнезият понижава възбудимостта на нервната система и усъвършенства настроението, както и качеството на съня.

ПЕЧЕНО КАРТОФЕНО ПЮРЕ

Продукти: 600 г картофи, 2 жълтъка, 60 г краве масло, 1 щипка пудра захар, черен пипер, сол.

Приготвяне: Картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се, до момента в който са горещи и се пресоват.

Прибавят се жълтъците и брашното, поръсват се със захар, черен пипер и сол и се омесва всичко доста добре, с цел да се получи гладка каша.

С помощта на пулверизатор се оформят дребни звездички. Нареждат се в намаслена тавичка и се пекат в доста гореща фурна.

„ Каквато е храната, подобен е и мозъкът, какъвто е мозъкът, такива са мислите, Каквито са мислите, такова е държанието, каквото е държанието, такава е ориста. "

Шри Сатя Сай Баба
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР