Храненето играе ключова роля за оформяне на здравето на кучето

...
Храненето играе ключова роля за оформяне на здравето на кучето
Коментари Харесай

Полезни и забранени храни за лабрадорите

Храненето играе основна роля за оформяне на здравето на кучето от порода лабрадор. Много притежатели избират изхранването на своя домакински любим от тази порода с естествена храна, защото тези кучета имат добър вкус.

Това обаче не значи, че може да се дава порция от храната на стопаните. Освен това въвеждането на диета с естествено приготвени артикули би трябвало да се вкара още в първите месеци от живота на четириногия питомец.

Преди да бъде формирано менюто на лабрадора е нужно да се изключат храните, които са несъответствуващи да попаднат в него. Сред неразрешените храни за лабрадора са: саламите, тестените произведения, хляба, свинското, агнешкото, гъшето и патешкото месо, тубулните кости, продуктите с нишесте, багрила и други консерванти.

Полезните и целесъобразни храни се дефинират от възрастта на животното. За дребните кученца това са: изварата, млякото, овесената каша, зеленчуците, постното месо. След навършване на 6 месеца към менюто на подрастващия лабрадор може да се добави прясна риба.

В диетата на възрастния лабрадор, с изключение на другата величина на порцията и понижената периодичност на хранене, участват същите артикули, като главната храна се състои от месо, зърнени храни, млечни артикули, риба, прибавя се и по едно сварено яйце на 4 дни.

Ако изборът на стопанина за хранене на лабрадора са сухите фуражи, това, което би трябвало да се съблюдава, са условията към сухия фураж да има добавени пребиотици, които да възстановяват работата на чревния тракт на кучето.

 хранене на лабрадора

Наситените мастни киселини са друга наложителна съставна част, която поддържа кожата и козината на лабрадора. Формата на гранулираната храна би трябвало да бъде такава, че животното да ги сдъвква елементарно, без да гълта въздух.

Балансираната храна е тази, която обезпечава всичко належащо за положителното здраве на лабрадора, положението на вътрешните му органи и вярната стойка на гръбнака.

Както и в естествено приготвената диета, в гранулираната подготвена храна би трябвало да има: пилешко, говеждо и агнешко месо, растителни и скотски мазнини, растителни нишки, зърнени култури, растителни източници на глутен, артикули, източници на минерали и микроелементи, храни, съдържащи витамини Д3 и А.

Всички условия са спазени в супер премиум храните и по тази причина компромис с качеството на готовата храна не трябва да се вършат.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР