Храненето е ключов фактор за поддържане на имунитета и общото

...
Храненето е ключов фактор за поддържане на имунитета и общото
Коментари Харесай

Храни с директно противовирусно действие

Храненето е основен фактор за поддържане на имунитета и общото здраве.

Доказано е, че някои видове храни могат да подсилят мощно имунната система, т.е. да работят като естествени имуностимуланти . Други обаче демонстрират непосредствено противовирусно деяние, изгодите от които са даже по-отчетливи за организма, изключително през есента.

Много от публикуваните вирусни варианти имат липидна мембранна обвивка, която е устойчива на действието на имунните съставни елементи. Нещо повече – тя им обезпечава и антибиотична устойчивост, което е съществена причина за това вирусните инфекции да не могат да се лекуват с антибиотици. Биологично дейните артикули в състава на някои храни, които имат противовирусно деяние, може да бъдат доста по-ефективни в този аспект.

Подобни биологично дейни субстанции оказват помощ за разбиването на защитната липидна мембрана на вирусните частици, правейки ги по-удобни „ цели “ за действието на имунните кафези. Доказано е, че най-сериозен натурален източник на артикули с непосредствено противовирусно деяние са растителните храни. Ефектът от действието на техните съставки може да се употребява пълноценно както за предварителна защита на редица инфекции, по този начин и за повишение резултата на лекуването, в това число при съществени хронични вирусни инфекции .

За реализиране на най-благоприятен резултат в това отношение, в хранителния ни режим би трябвало постоянно да участват някои храни. Тези, чиито съставки са добре проучени във връзка с противовирусната си интензивност, включват: Свързани публикации.. За 6 здравословни храни 0 Настинка - банална вирусна зараза, за която няма лекуване (І част) 0 4 билки за мощен имунитет против грип и настинка 2

Лимони – в плодовете и листата на лимоненото дърво се регистрира по-висока централизация на противовирусни съставни елементи, спрямо всички други цитруси; Чесън – доста клинични изследвания са потвърдили, че органичните серни съединения в чесъна подкрепят унищожаването на огромна част от грипните варианти, херпесните вируси, риновирусите, причиняващи настинки и др.; Червени портокали – те са богат източник на лимоноиди - субстанции, които блокират репликацията на доста от най-разпространените вирусни щамове; Кокосово масло и други видове мазнини, извлечени от ядки – техните липидни съставки съумяват да навлязат във вирусната обвивка, нарушавайки структурата и естествените ѝ защитни механизми, и правейки я по-уязвима на офанзивите на имунната система; Орехи - това са ядките с най-мощно положително въздействие върху имунната система, обуславяно от високото наличие на полифеноли и антиоксиданти ; Нар - съвсем всяка част на наровото дърво съдържа субстанции с противовирусно деяние - от плода до цвета и даже кората. Ефектът се дължи на високото наличие на танини и най-много на така наречен елагова киселина, подсилваща имунната система ;

Редовната консумация на хранителни артикули с непосредствено противовирусно деяние е качествена превантивна мярка за поддържане на положителното здраве. Включването на посочените леснодостъпни артикули към ежедневния ни хранителен режим е още една стъпка към повишение защитните механизми на организма против вирусите и вирусните инфекции.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР