Храната е много важна част от ежедневието на всеки един

...
Храната е много важна част от ежедневието на всеки един
Коментари Харесай

Как да контролирате какво ядете

Храната е доста значима част от всекидневието на всеки един от нас. Тя е източник на сила и ни дава тонус за осъществяването на ежедневните ни задания, по тази причина не би трябвало да бъде подценявана. Пандемията с COVID-19 принуди доста хора да трансформират режима и метода си на хранене, което в множеството случаи се оказа проблем за организма и тежестта. Когато прекарвате повече време у дома, изпитвате по-често апетит и нужда да хапнете нещо. Това не всеки път, е тъй като сте гладни. Може би и от досада, в опит да запълните свободното си време, си хапвате нещо вкусно, което обаче може да се окаже нездравословно за фигурата ви. Има няколко метода, с които можете да контролирате какво и в какви количества ядете в по-особените времена, в които живеем.

Хранете се постоянно

Пропускането на някое от храненията денем или даже ограничението на порциите, може да докара до сериозен проблем с контрола върху храната. Ключът е да откриете точната съразмерност на ястията, без да преяждате, а също така и да не мислите през останалото време за храна.

Контролирайте диалозите за храна

Честото споменаване на храната в връзката с близки и другари разсънва възприятието за апетит и може да ви накара да поискате да похапнете нещо, без организмът ви в действителност да има потребност от това. Опивайте се да насочите диалога към нещо странично или подходете отрицателно към храната, с цел да се предпазите от възприятието на апетит.

Обърнете се непосредствено към страстите си

Друга причина, заради която човек може да се усеща отвън надзор към храната, се дължи на страсти като стрес или горест. Много от нас са се научили да употребяват яденето като метод за ръководство на възприятията си. Ето за какво можем да си помогнем, като си дадем отмора, в която да работим за разгадаване на повода за нашите страсти, вместо да се обръщаме към храната като метод да ги потушим или да избягаме от тях.

Правете нещо, което ви носи наслаждение

Често поглеждаме към храната, когато имаме потребност да изпитаме някакво наслаждение. Любимо ядене е най-прекият пък към това да се почувстваме щастливи, само че това не всеки път е потребно. Опитайте се да намерите различен метод. Потърсете занимание или компания, която в действителност ви кара да се почувствате добре и по този метод ще забравите за храната, до момента в който в действителност не огладнеете.

Храната може да носи доста сила, само че също по този начин може да бъде и рискова за фигурата, а и здравето ви. Не прекалявайте с храненията и с количествата, които приемате. Това е най-хубавият надзор, който може да има неотложен резултат върху вас.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР