Хотелиерите, които ще бъдат подпомогнати с 40 лв. за всеки

...
Хотелиерите, които ще бъдат подпомогнати с 40 лв. за всеки
Коментари Харесай

Удар по хотелиерите. Слагат данък върху чакани от тях пари

Хотелиерите, които ще бъдат подкрепени с 40 лева за всеки украински емигрант, който са настанили в своите обекти, ще би трябвало да платят туристически налог върху тези пари, заяви пред Българска национална телевизия заместник-министърът на правораздаването Ирена Георгиева.

Сумата от 40 лева не включва Данък добавена стойност, само че ще бъде обложена с туристически налог, който няма да бъде банален, акцентира Георгиева. Причината е, че този налог отива в общините, с цел да подкрепя развиването им.

Всички обекти в националния туристически указател може да вземат участие в програмата за подкрепяне, сподели още заместник-министърката. Тази стратегия е написана за три месеца според от това по какъв начин се развиват събитията в Украйна. Водят се договаряния тя да се финансира от европейския фонд " Солидарност ".

Амбицията ни е бежанците, настанени в страната ни, в границите на тези месеци да се включат в пазара на труда, сподели още Георгиева.

За лято 2022 година разчитаме главно на българските туристи и сме умерено оптимистични за чужденците, които ще ни бъдат посетители. Предвидили сме по-засилена реклама в обществените медии, заяви още Ирена Георгиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР