Хотел и тренировъчна зала към откритата преди четири години „Арена

...
Хотел и тренировъчна зала към откритата преди четири години „Арена
Коментари Харесай

Община Ботевград ще строи хотел и тренировъчна зала до Арена

Хотел и подготвителна зала към откритата преди четири години „ Арена Ботевград “ счита да построи локалната администрация.
Към момента в изцяло приключената и функционираща по предопределение зала „ Арена Ботевград” се организират главно надпревари и тренировки по волейбол и баскетбол. В залата се провеждат концерти и други мероприятия.
За късото време, минало от нейното довеждане докрай, постройката е превърната в център на културния и спортния живот за града и на региона.
При образуване на събития обаче главен минус се оказал неналичието на задоволително места за паркиране на посетителите.
Съоръжението все още не може да отговори и на друго условие за осъществяване на интернационалните надпревари - неналичието на подготвителна зала. Тя е наложителна за осъществяване на спортни срещи от най-високо равнище. За да е допустимо оптимално да се оползотвори това оборудване, да се развие спортният туризъм и да се разширят опциите, които то основава, е належащо наоколо да се построи и хотел. Това ще сътвори нови вероятности за развиване на комплекса: образуване на спортни лагери, шампионати и други, се сочи в техническата докементация.
Общината към този момент е избрала кой да създаде капиталовия план. С контракт на стойност 170 000 лв. без Данък добавена стойност работата е предоставена на арх. Весела Маркова – Иванова.
Трима са били участниците в конкуренцията да получат заданието за капиталовия план на бъдещите здания. Освен нея поканени да вземат присъединяване в процедурата били компаниите „ Амфион “ ЕООД и „ М-Синтез “ ЕООД, тъй като те са класирани на първите три места в разгласен от общината конкурс.
Конкурсът за обемно-устройствено архитектурно решение за оформяне на обществени пространства и абстрактен план за хотел и подготвителна зала към многофункционална спортна зала „ Арена Ботевград” е бил стартиран през 2016 и финализиран при започване на 2017 година.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР