Хората в Турция са качили средно 6,6 килограма в периода

...
Хората в Турция са качили средно 6,6 килограма в периода
Коментари Харесай

Ипсос: Турците надебеляха в пандемията

Хората в Турция са качили приблизително 6,6 кг в интервала от началото на пандемията през март предходната година до края на февруари, гласи изследване на организация " Ипсос ".

Проучването, извършено с 1800 души над 18-годишна възраст и представляващо разнообразни сегменти на обществото, демонстрира, че 60% от хората са нараснали тежестта си, до момента в който единствено 12% са съумели да отслабнат, а други 28% са останали с непроменено тегло.

Проучването демонстрира, че дамите са натрупали повече килограми спрямо мъжете. Липсата на постоянни извършения и обездвижването е тревожна наклонност измежду домакините в страна, където заетостта на дамите е едвам 30 на 100.

Пандемията изигра сериозна роля за смяна на спортните и питателните привички на хората.

Въпреки че броят на хората, в това число професионалните спортисти, които вършат извършения вкъщи, набъбна, броят на хората, които вървят във фитнеса, доста понижа.

Двадесет и четири % от интервюираните за изследването споделят, че са упражнявали навън през последната седмица.

Проучването изяснява увеличението на тежестта при хранене у дома, защото доста постоянно хората се хранят повече от три пъти дневно поради скуката и напрежението от насилственото стоене вкъщи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР