Хората, страдащи от някои хронични заболявания, трябва да обърнат специално

...
Хората, страдащи от някои хронични заболявания, трябва да обърнат специално
Коментари Харесай

Кардиолог посочи кои хора не трябва да носят маски

Хората, страдащи от някои хронични болести, би трябвало да извърнат особено внимание на средствата за персонална отбрана по време на пандемия.

Тази категория пациенти би трябвало да лимитират времето за носене на маски, счита кардиологът Юрий Кремнев, представен от уеб страницата Zdrave.to.

За да се предпазят от заразяване с коронавирусна зараза на публични места, хората са принудени да носят ръкавици и маски. Подобни ограничения в този момент са наложителни за всички. Но специалистът показва, че носенето на маски за дълго време може да навреди на някои хора.

Става въпрос за пациенти, които страдат от сърдечна непълнота, продължителен тежък бронхит, астма. При тях носенето на маска ще затрудни дишането. А това е нежелателно при такива болести. Това ще намали равнището на О2 в кръвта и надлежно ще наруши снабдяването с него на всички органи и тъкани.

Хората с тези положения не би трябвало да носят маска на открито. Те нормално би трябвало да понижат времето, прекарано в нея. Отиването до магазина за няколко минути с маска не е ужасно, несъмнено.

Но е по-добре да се откажат визитите на тези места, където се допуска, че ще са с нея за дълго време. Или най-малко по-рядко да посещават такива места, - сподели Юрий Кремнев.

В допълнение към намаляването на времето, прекарано с маската, хората с изброените болести би трябвало да употребяват специфични медикаменти.

За продължителен бронхит и астма пациентите пият медикаменти, които предотвратяват стесняването на бронхите при избрани условия. И при положение на сърдечни болести, лекарите предписват медикаменти, които усъвършенстват снабдяването с О2 на сърдечния мускул и предотвратяват рецидиви на ангина пекторис.

Спазването на тези ограничения в композиция ще ви помогне да поддържате здравето си в пандемия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР