Хората със сърдечно-съдови проблеми трябва да се ваксинират срещу коронавирус.

...
Хората със сърдечно-съдови проблеми трябва да се ваксинират срещу коронавирус.
Коментари Харесай

Защо хората с болно сърце трябва да се ваксинират

Хората със сърдечно-съдови проблеми би трябвало да се имунизират против ковид. Това е безапелационното мнение на проф. Иво Петров, медицински шеф и шеф Клиника по кардиология и ангиология към Университетска болница Аджибадем Сити клиник. Тези хора най-често развиват пневмония в резултат на COVID-19, сподели той пред Българска национална телевизия.

Поне половината от хората, които са имунизирани, имат сърдечен проблем, заяви проф. Петров. Той сподели, че над 70% от умрелите от COVID-19 са пациенти със сърдечно-съдови проблеми. Възрастното население и хората с проблеми би трябвало първи да се имунизират.

Проф. Петров съобщи, че даже леко преболедувалите заболяването, имат сърдечно-съдови проблеми по-късно. Около 15% от миналите през COVID-19 имат посткоронавирус признаци – лесна отмалялост, зной и мъчно дишане. Учестеният пулс и задухът са маркери за увреда на миокарда и перикарда, които водят до увреждане на сърдечната функционалност.

Той напомни, че над 7 милиона са умрелите в резултат на сърдечно-съдови проблеми в Европа за миналата година. „ Ние имаме мултидисциплинарен метод. Самата процедура ни насочи да имаме тясно съдействие сред лекарите. “, разяснява още проф. Иво Петров.

Смятам, че е въпрос на национална отговорност да подхождаме вярно към имунизирането. Правилно е това, че последователно отваряме естествения метод на живот и прекосяването към по-масово имунизиране на популацията, сподели специалистът. Според него се натрупват доста доказателства, че имунизирането понижава разпространяването на ковид. Преболедувалите и имунизираните ще съберат сериозната маса, която е нужна за постигането на групов имунитет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР