Хората са най-щастливи на 70 години, защото с възрастта започват

...
Хората са най-щастливи на 70 години, защото с възрастта започват
Коментари Харесай

Разкриха на коя възраст хората са най-щастливи

Хората са най-щастливи на 70 години, тъй като с възрастта стартират да подценяват гнева и стават по-позитивни, заяви в. " Дейли мейл ". С годините хората обръщат повече внимание, когато някой е благополучен. Така светът става по-приятно място, в сравнение с може да е в реалност.

Най-малко щастливи са хората на междинна възраст . При тях равнищата на стрес и яд са най-високи.

Учените от Харвардското здравно учебно заведение са изследвали по какъв начин хората виждат измененията в обществените сигнали и по какъв начин се ускоряват или понижават страстите с възрастта. Те са работили с 10 000 души на възраст от 10 до 85 години и са анализирали по какъв начин участниците възприемат гнева, страха и щастието, като са им показвали фотоси.

" С възрастта възприемаме гнева и страха все по-малко, а щастието - на същото равнище. Така с времето хората виждат всичко по-позитивно " - сподели проф. Лора Джърмин от екипа.



Резултатите
от проучването , което е най-мащабното по рода си, разграничиха няколко етапи в живота. През детството способността за разбиране на страстите нараства. Реакцията към гнева е най-силна през пубертета . Пикът за разбиране на трите страсти е към 30-годишна възраст. След това способността да разграничаваме фините промени сред боязън и яд понижава.-->

" Известно е, че с възрастта способността за декодиране на прочувствени сигнали най-общо понижава. Но ние наблюдавахме доста дребен спад в способността за хващане на нюансите на щастието " - сподели проф. Джърмин.
 остаряла дама усмивка бръчки ThinkStock/Getty Images
Защо това е по този начин, не е ясно. Възможно е да се дължи на понижаване на когнитивните умения , даже на влошаващо се зрение.

Тези две пояснения обаче не наподобяват правдоподобни за възприемането на щастието , което нараства с годините. Резултатите от проучването най-общо демонстрират, че хората възприемат обществените обстановки по-позитивно с годините, тъй като по-добре пренебрегват гневните човеци.

Вижте още за щастието и по какъв начин да го открием:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР