Хората рядко правим равносметка на разходите си за изминалата година.

...
Хората рядко правим равносметка на разходите си за изминалата година.
Коментари Харесай

Откажете се от тези неща и ще спестите КУП пари

Хората рядко вършим равносметка на разноските си за миналата година. Може би в този момент е подобаващият миг, в който да се замислите защо най-вече сте харчили пари и от какво в действителност можете да спестите в бъдеще. Сигурни сме, че ще селектирате десетки неща, в които сте вложили, без да има потребност. Ако въпреки всичко ви е мъчно да извършите една такава равносметка, ние ще ви посочим лист с нещата, от които да се откажете и да спестите средства.
Ето кои са нещата, от които можем да спестим пари и то не малко: • Храна, която поръчваме за вкъщи;
Да, от време на време в действителност е досадно да мислим какво да сготвим, да губим време пред печката и котлоните, да вършим заготовки и така нататък Поръчването на храна от ресторанта ни се коства по-доброто решение, само че в действителност не е по този начин. По този метод харчим доста пари, които в реалност можем да спестим или да вложим в нещо по-значимо. За да не изпадате постоянно в обстановки, в които се чудите какво да сготвите за вечеря, си отделете един ден в седмицата, в който да си изготвите меню и лист с продуктите, нужни за осъществяването му.
• Бутилирана вода за работа;
Макар да не ви се коства кой знае какъв разход, бутилираната вода, която всеки ден купуваме на път към работа, е масраф, който можем да си спестим, в случай че всеки ден отделяме по-малко от минута, в която да си приготвим от вкъщи бутилката за работа.
• Твърде постоянно извършване на покупки на полуфабрикати;
Полуфабрикатите участват постоянно на всяка една софра. Те в действителност са вкусни, само че и сами знаете, че са безпределно нездравословни. Пържени картофки, пилешки хапки и всевъзможни други полу – подготвени храни, които изрично няма да повлияят добре на бюджета ви, защото са не малко скъпи.
• Козметика и тоалетни такъми, които не са на промоционална цена; Навици, които ще ни оказват помощ да пестим пари
Всеки човек се пробва да пести пари, само че мнозина нямат построени привички за икономисване. Добрата вест е, че това може да се развие като...

Често пъти вършим грешката да си набавим всевъзможни тоалетни такъми, без да поглеждаме цената върху етикета, а тези артикули са не малко скъпи. За предпочитане е да ги купувате, когато са на промоция. Така ще спестите близо половината от парите.

• Маникюр.
Всеки месец харчим сред 30 – 50 лв. за маникюр. Понякога даже се постанова да отделим и повече средства. Не е по никакъв начин мъчно и сами да си го вършиме. Пробвайте вкъщи и ще се уверите, че можете да се справите и освен това брилянтно.

Винаги се замисляйте за плануваните разноски и се пробвайте да ги съкратите, колкото е допустимо. Така в края на годината ще имате една не дребна сума, която да ви стои настрани за черни дни и непланирани покупки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР