Израелски удари отнеха живота на 11 души тази нощ, включително

...
Израелски удари отнеха живота на 11 души тази нощ, включително
Коментари Харесай

Израелски удари в Газа убиха най-малко 11 души

Израелски удари лишиха живота на 11 души тази нощ, в това число на една жена и три деца, в централна Газа, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на палестинските здравни управляващи.

При удар по къща в бежанския лагер Буредж късно нощес са убити четирима души, в това число три деца. Вторият удар, нанесен рано през днешния ден, умъртви седем души, в това число една жена, в бежанския лагер Нусейрат.

Израелските военни оповестиха, че са намерили тялото на мъж, за който се допуска, че е пленник.

Американският президент Джо Байдън сподели в петък, че Израел е предложил на „ Хамас “ триетапно съглашение за преустановяване на огъня и освобождение на заложници, като разгласи, че е време да се прекратят боевете в Газа, защото „ Хамас “ „ към този момент не е в положение “ да извърши още едно нахлуване с огромен мащаб против Израел.

Израел уголемява офанзивата си в южния град Рафах в Газа, който в миналото е бил главен център на интервенции за филантропична помощ. Израелската инвазия значително прекъсна потока от храни, медикаменти и други доставки за палестинците, които са изправени пред необятно публикуван апетит. Израел е изправен пред възходяща интернационална рецензия поради голямата цена на живота на цивилното население и необятно публикуваните опустошения, породени от съвсем 8-месечната война с Хамас, написа Българска телеграфна агенция.

Израелските бомбардировки и сухоземни интервенции в Газа убиха повече от 36 хиляди палестинци, твърди здравното министерство в Газа, което не прави разлика сред бойци и мирни жители в статистиката си.

Израел стартира войната си в Газа след нападението на " Хамас " на 7 октомври, при което бойци нахлуха в южната част на Израел. Те убиха към 1200 души, които най-вече бяха цивилни, и отвлякоха към 250 души. Израел твърди, че към 100 заложници към момента са в плен в Газа, както и телата на още към 30 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР