Хората разшириха предпочитанията си за домашни любимци. Срещат се все

...
Хората разшириха предпочитанията си за домашни любимци. Срещат се все
Коментари Харесай

Кои домашни любимци не са подходящи за отглеждане с порове?

Хората разшириха желанията си за домашни любимци. Срещат се все по екзотични избори, а поровете са един от най-популярните в последните години. Ако сте притежател на такова животно или смятате в близко бъдеще да си вземете домакински любим, евентуално към този момент сте си дали отговор на значими въпроси като: „ Добри домашни любимци ли са порчетата? “ и „ Подходящи ли са за мен? “

Сега може би се чудите дали можете безвредно да отглеждате своето порче дружно с други домашни любимци. Краткият отговор е: зависи.

Има доста домашни любимци, за които новите притежатели с изненада откриват, че не е безвредно да се настанят дружно с или наоколо до пор. При огромното многообразие от домашни любимци е най-добре да прецените всеки тип животно поотделно, когато решавате дали допускането им до директно взаимоотношение с вашето порче е безвреден вид или не.

Защо поровете се схващат с някои животни, а с други не?

Отговорът на този въпрос е отлично начало, когато се пробвате да разберете кои типове животни са безвредни за поровете и кои не.

Противно на общоприетото разбиране, тези домашни любимци не са гризачи. Те не са тясно свързани с други дребни животни, които се намират в магазините за домашни любимци, като плъхове, мишки, хамстери и морски свинчета. Вместо това те са по-близки до хищните животни като кучетата и котките.

Те са родствени с видрите и язовците. Важно е да се означи, че всяко от тези животни е див звяр. Въпреки че вашето порче може да наподобява безобидно, то в действителност е основано, с цел да ловува. Това доста стеснява опциите за избор на безвредни домашни любимци, които да споделят един дом с порчетата.

И по този начин дано дадем и някои образци:

Зайци

В дивата природа зайците живеят в хралупи и прекарват живота си в търсене на храна – трева, цветя, зеленчуци и други растителни материали. Зайците прекарват огромна част от времето си в криене от възможни хищници като лисици, кучета, котки или грабливи птици.

Исторически видяно, даже домашните порове са били обучавани да ловуват зайци, което е още един симптом, че другарството сред тях е малко евентуално.

Поради тези аргументи взаимното развъждане на порове и зайци е доста неразрешено.

Гризачи

Подобно на зайците, гризачите прекарват живота си, опасявайки се от хищници какъвто е вашият пор. Това включва хамстери, мишки, чинчили и морски свинчета. Само миризмата на урината им е задоволителна, с цел да провокира хищническа реакция.

Както може би се досещате, съжителството сред поровете и гризачите е още един „ неразрешен “ опит!

 домашни любимци Кои домашни любимци не са подобаващи за развъждане с порове?

Влечуги

Ще се схващат ли влечугите с моето порче? Краткият отговор е „ не “, само че аргументите за това са разнообразни.

Влечугите са с разнообразни форми и размери. Има нанохамелеони, които са дълги няколко сантиметра, и аржентински черно-бели тегуси, които могат да доближат дължина от няколко метра! Това значи, че някои влечуги както змии, по този начин и гущери ще бъдат задоволително дребни, с цел да може вашата вашият пор да ги ловува, до момента в който други могат да станат толкоз огромни, че да решат да ловуват порчето!

Тъй като поровете и влечугите имат разнообразни хранителни и жилищни потребности, не би било разумно да ги отглеждате дружно. Определено пропуснете този избор на двойка!

Птици

Подобно на влечугите, птиците се срещат във всевъзможни форми и размери. Както гущерите, има дребни птици, които могат да задействат хищническите инстинкти на пора ви, и доста по-големи, като какадуто и папагалите. Тези по-големи птици могат елементарно да наранят вашето порче с едно захапване от необикновено мощните си клюнове.

Въпреки че може да наподобява като занимателно „ малко евентуално другарство “, може би този вид не е желан по някаква причина! Най-добре е да държите тези типове домашни любимци допустимо най-далеч един от различен.

В един съвършен свят всички животни биха играли добре дружно. В действителния живот обаче има причина да се прави разлика сред див звяр и плячка. Някои животни просто не са основани да бъдат другари.

 домашни любимци Кои домашни любимци не са подобаващи за развъждане с порове?

Полезни препоръки:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР