Хората, преболедували COVID - 19, имат по-силен и по-траен имунитет

...
Хората, преболедували COVID - 19, имат по-силен и по-траен имунитет
Коментари Харесай

Преболедувалите К-19 били с по-силен имунитет от ваксинираните

Хората, преболедували Коронавирус - 19, имат по-силен и по-траен имунитет от имунизираните. Това  мнението на проф.  доктор Тодор Кантарджиев, който беше посетител на тв Европа тази заран.

Проф. Кантарджиев, дълготраен началник на Националния център по заразни и паразитни заболявания, а в този момент - ръководител на Асоциация по микробиология, се базира на проучвания в Испания, съгласно които при преболедувалите е открит постоянен имунитет над 12 месеца.

Ваксинирайте децата над 12 години, изключително с хронични и сърдечно съдови болести,  имунизацията е безвредна, предложи проф. Кантарджиев и се базира на опита на Израел, където това се прави. 

Той напомни, че в множеството страни е регистриран растеж на болни, откакто се появи индийският вариант делта. В Русия нарастването на случаи са с 31 % всяка седмица. За разлика от Русия във Франция и Полша няма такива случаи.

Бившият шеф на Центъра смята, че е хубаво през лятото душевен да си почиваме от умората, насъбрана от изключителните ограничения, само че да бъдем внимателни.

В Пловдив започнаха да се закриват COVID- отделения в лечебните заведения. Запазва се лекуването на инфектираните от ковид в Клиника по инфекциозни заболявания. Общо в страната през последното денонощие са регистрирани 51 случаи, което прави 0,5 %.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР