Хората помнят само силните моменти от живота си – на

...
Хората помнят само силните моменти от живота си – на
Коментари Харесай

Е, какво толкова направих през последната година или защо ви трябва дневник за щастие

Хората помнят единствено мощните моменти от живота си – на огромно благополучие и на безкрайна тъга, само че за жалост, не помнят дребните хубави неща, които вършат поредицата от дните ни, наречени живот, приятни за живеене.

Вероятно ви се е случвало, нормално става в края на годината, само че може да се ви се случи и по всяко друго време, да се обърнете обратно и да си кажете „ Е, какво толкоз върших през последната година? “.

Няма по какъв начин да си спомняме всички 365 дни , само че все сме правили нещо през тях, нали? Смели сме се на шегите на сътрудниците си, яли сме вкусни десерти, спорели сме крем карамелът ли е по-хубав или тирамисуто, излизали сме с другари, прегръщали сме, обичали сме, получавали сме цветя.

 бележник дневник Thinkstock

Усещали сме първите слънчеви лъчи след дългата зима, наслаждавали сме се на морето, живели сме.

Можем ли да запомним всичко това? За страдание – не.

На помощ ни идват мобилните телефони, с които френетично снимаме пейзаж и, храна, другари и обстановки, пробвайки се да запечатаме всичко.

 бележник дневник Thinkstock

Успяваме ли? Всъщност не. Вече има проучвания, които демонстрират, че снимайки, хората се успокояват, че ще имат случката непокътната и не си вършат труд да я запомнят.

Ако желаете в действителност да запомните щастливите моменти от живота си – и най-малките, и най-големите, запазете ги в тефтерче за благополучие.

Не е нужно да пишете записките си, въпреки че в случай че ви влече, правете го, ще има какво да четете с интерес когато ви остане доста свободно време след години.

 бележник дневник Thinkstock

Може да записвате единствено няколко основни думи, с които да сте сигурни, че ще запомните вечерята, срещата, хубавия пролетен ден, новата ария, която не спряхте да си тананикате през целия ден .

Ако сте от по-черногледите хора, евентуално ще си кажете „ нищо хубаво не ми се случва по този начин или другояче “ .

Имате ли предпочитание, ще обърнете тази наклонност, в случай че си поставите за цел да намирате по едно хубаво нещо, което да откри място в новия ви прекрасен бележник.

 дневник Thinkstock

И в дни, в които ви се коства, че животът ви не е бил в никакъв случай благополучен , ще ви е задоволително да отворите дребното си тефтерче за благополучие, с цел да си спомните, че щастието не ви е подминавало и че доста постоянно не го виждаме просто тъй като не гледаме към него.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР