Хората от Югозападна България искат изграждането на магистрала Струма, развитие

...
Хората от Югозападна България искат изграждането на магистрала Струма, развитие
Коментари Харесай

Югозападът иска магистрала Струма и втори лифт в Банско

Хората от Югозападна България желаят построяването на автомагистрала " Струма ", развиване на стопанската система и втора кабина в Банско. Това стана ясно по време на конференция за автомагистрала Струма в читалището на Симитли.
Ски центърът на Банско би трябвало да се разшири и да има втора кабинка, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Според него е неприемливо хората да чакат на големи опашки и по тази причина да отиват да карат ски в Австрия, Швейцария, Словения.
" Крайно време е този въпрос да бъде позволен. Аз съм го заречен в предизборната акция и желая да се извърши ", акцентира той. " Банско има по-голям капацитет за развиване и автомагистрала " Струма " ще спомогне по тази причина. Но би трябвало да се освободим от робството на притодозащитниците, които спъват развиването на България ", изясни Каракачанов.
Трасето през Кресненското дефиле е най-спорно, а хората, които живеят в Симитли, откъдето ще мине трасето, са съгласни с разновидността, препоръчан от страната, за два пътя – единия по актуалното трасе, а другия – в планината.
Хората в Кресна в началото бяха срещу това и желаеха две трасета в планината, само че след известни обещания, които получиха, огромна част от тях се съгласиха.
Димитър Русков от Национална коалиция " За да останат хора в България " връчи на вицепремиера декларация, в която се упорства за разширение на ски центъра в Банско.
" Магистрала " Струма " ще съкрати дистанцията до Банско и до него ще се стига по-бързо. Това е значимо за развиването на ски туризма в района ", сподели и някогашният проектант на София Петър Диков.
Кметът на Банско Георги Икономов акцентира, че към този момент ще станат съвсем 10 години откогато се упорства за втори кабинков въжен превоз на ски зоната на Банско, написа Стандарт нюз.
Магистралата ще увеличи интереса за вложения в района, съобщи кметът на Симитли Апостол Апостолов.
Пътят е важен за цяла Източна Европа, добави Петър Диков. Според него летище София става на един час от Симитли. Това ще увеличи интереса към общината за вложения, акцентира Диков. На територията на общината има четири минерални извори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР