Хората не са много добри в разбирането на големи числа

...
Хората не са много добри в разбирането на големи числа
Коментари Харесай

Всяко дете на планетата ще получи от милиардите на Бъфет. Вярно ли е?

Хората не са доста положителни в разбирането на огромни цифри и когато стане дума за милиардери, постоянно бъркат нулите откъм гърба. Но сметката, че един от най-заможните хора на планетата - Уорън Бъфет, е толкоз богат, че може да си разреши да даде на всяко дете на Земята по 43 $ и отново да му останат половин милиард $, всеки я схваща.

Затова и новината на Wall Street Journal към този момент няколко дни обикаля света. Според неофициална информация милиардерът и основен изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway обмисля проект да разпредели наследството си в международна детска спестовна банка. Точните детайлности към момента не са известни, само че един някогашен чиновник във фондацията на Бил и Мелинда Гейтс – която е избрана да наследи по-голямата част от парите на Бъфет – споделя на изданието, че по този начин всяко дете може да получи хиляди долари.

Това е предложение, което може да има големи стопански последствия. Бебешките облигации имат капацитета да отстранен икономическото неравноправие и да облагодетелстват цели генерации – съгласно едно изследване от 2019 година те „ доста стесняват неравенствата в благосъстоянието, като в същото време усъвършенстват позицията на чистите активи на младежите и облекчават концентрацията на активи. “

На фона на някои други милиардери, които се оплакват от намаляващата раждаемост, това може да помогне и за други проблем: почти двама от всеки петима души, които нямат деца, само че ги желаят, показват непостижимо високите разноски за живот като причина за техният избор.

Изследването за растящото в света неравноправие е коментирано в изданието от един от създателите му – Наоми Зевде, по следния метод: „ Ако вземем 100 души да съставляват Съединените щати и 100 $ да съставляват благосъстоянието им, 40 $ ще отидат единствено у един човек. „ Още 40 $ ще бъдат в още деветима. Така остават към 20 $ да се разпределят сред останалите 90 американци “.

Бебешките облигации обаче „ ще понижат дефицитът на пари на идващото потомство “, написа Зевде.

Все още не е ясно дали Фондация Гейтс има поради закрепена сума за дете или тя ще е пропорционална по някакъв метод на приходите. Не се загатва и дали парите ще отидат за справяне с неравноправие в Съединени американски щати или по целия свят, написа хроникъл.бг.

Тъй като неравенството в благосъстоянието и разликата в заплащането се усилиха по време на пандемията, все по-голям брой милиардери мислят за по-изобретателни способи за разпределение на активите си. Това включва концепцията за по-справедливо систематизиране на парите, като се стартира с децата. Та стигна към този момент и до Сената с подкрепяния от демократите Закон за американските благоприятни условия за сметки. Това е предложение, което се отнася до разделянето на расовото благосъстояние посредством въвеждане на бебешки облигации от 1000 $ за всички новородени в Съединени американски щати.

Докато завесата за наследството се повдигне, благосъстоянието на 91-годишният Бъфет продължава да пораства, без значение че доста от най-богатите хора регистрират загуби за първото шестмесечие. Оракулът от Омаха, както мнозина го назовават, има благосъстояние от съвсем 111 милиарда $ и е на пето място в международната ранглиста. Можеше през днешния ден да е и на първо, в случай че през последните 16 години не бе дарил за щедрост тъкмо същата сума.

Все още той не е споделил по какъв начин ще се разпределя сумата за децата, само че най-хубавата новина  е, че към този момент разгласи: Иска парите му да бъдат изхарчени допустимо най-бързо – в границите на 10 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР