Хората над 40 години и рисковите групи е добре да

...
Хората над 40 години и рисковите групи е добре да
Коментари Харесай

Насилихме ли науката с ваксините?

Хората над 40 години и рисковите групи е добре да се имунизират против ковид. За младежите с устойчива имунна система изгодата от имунизацията е съмнителна. Това съобщи пред БНР пулмологът проф. Коста Костов.

Той уточни, че няма терзание по отношение на особени странични резултати, само че се опасява за метода, по който се действа с науката.

По негови думи науката не е жребец за къси спринтове, а ездитен кон, който е приспособен за по-дълга езда.

Това значи, че й би трябвало време, с цел да бъде безапелационна. Проф. Костов означи, че сега науката се е сложила в услуга на политиците и уплашеното общество и е била принудена да направи неща, които всекидневно не се случват.

За него е немислимо да се пускат в обращение лекарства или ваксини, без те да са минали всички стадии, без международната експертна общественост да си е споделила думата, нито да се е изчакало задоволително време и да се проследят всички странични резултати. По тази причина той съобщи, че е наскърбен и има доста въпроси към имунизациите.

С това обаче не желал да демотивира хората да се имунизират. Проф. Костов акцентира, че той самият ще го направи.

" Науката се поддаде и позволи да бъде употребена. Eдно общество, в което медиците се експлоатират като товарни коне, към този момент не е манеж, а обор ", безапелационен бе той.

От предстоящите у нас ваксини проф. Костов изрази желания към тази на Pfizer/Оксфорд, основана на така наречен осведомителна РНК.

Според него няма да успеем да победим вируса изцяло, но най-малко няма да има напън в епидемиологичен аспект.

Пулмологът изрази вяра, че в края на зимата или началото на пролетта вятърът ще утихне и бурята ще отмине последователно, за да посрещнем по-спокойно лято.

По негови думи част от българите не живеят в зряло общество, не имат вяра във вируса, и не усещат отговорност към другите. Според проф. Костов ние не сме готови за предварителна защита и контрол - политиците в годините са проспали това време на подготовка.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР