Хората на възраст под 60 години, на които е дадена

...
Хората на възраст под 60 години, на които е дадена
Коментари Харесай

Втората доза в Германия след Астра Зенека ще бъде с друга ваксина

Хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина против ковид на Астра Зенека в Германия, ще получат друга ваксина като втора доза, решиха федералните и районните здравни министри, представени от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

Германия разгласи на 30 март, че към този момент няма да предлага имунизацията Астра Зенека с две дози на хора на възраст под 60 години заради опасения за допустима връзка с редки случаи на формиране на кръвни съсиреци.

Агенция ДПА заяви, че на по-младите, които са получили първа доза Астра Зенека преди 30 март, ще им бъде препоръчана втора доза или на Бионтех-Файзер, или имунизацията на Модерна.

" Взетото решение цели по-добро равнище на отбрана, " сподели баварският министър на опазването на здравето Клаус Холецчек пред ДПА. Новата политика е в сходство с рекомендациите, оповестени предходната седмица от немската комисия по имунизациите, която също предложи втората инжекция да се направи 12 седмици след първичната доза на Астра Зенека.

Според немското министерство на опазването на здравето към 2,2 милиона души на възраст под 60 години са получили първа доза Астра Зенека през последните седмици.

Световната здравна организация съобщи, че не може да предложи промяната на имунизацията сред две дози като отбрана против ковид-19, заради незадоволителни данни, показващи резултатите от това.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР