Хората, консумиращи натурален шоколад, по-рядко страдат от депресия, тъй като

...
Хората, консумиращи натурален шоколад, по-рядко страдат от депресия, тъй като
Коментари Харесай

За да не страдате от депресия, яжте натурален шоколад

Хората, консумиращи естествен шоколад, по-рядко страдат от меланхолия, защото психоактивната му съставна част работи еуфорично като канабиса, написа в. "Дейли мейл ".

Вестникът цитира изследване на експерти от лондонския "Юнивърсити колидж ", обхванало 13 хиляди души. Те трябвало да попълнят въпросници свързани с потреблението им на шоколад и депресивните им положения. Изследването е открило, че постоянно консумиралите всевъзможен тип естествен шоколад участници не демонстрират никакви клинични признаци на меланхолия, предава Българска телеграфна агенция.

Според учените това се дължи на веществото анандамин, съдържащо се в лакомството. То провокира същия резултат на еуфория, сходен на този от използването на канабис. В черния шоколад се съдържат също и антиоксиданти, които понижават възпалителните процеси в човешкото тяло. А съгласно редица експертни инфекциите са свързани по някакъв метод и с депресията.

Проучването е извършено от екипа на доктор Кара Джаксън. От него проличало, че хората, консумиращи естествен шоколад са със 70 % по-нисък риск от меланхолия, спрямо останалите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР