Хората, които редовно похапват ядки, като например орехи, са с

...
Хората, които редовно похапват ядки, като например орехи, са с
Коментари Харесай

Ядките понижават риска от сърдечносъдови заболявания

Хората, които постоянно похапват ядки, като да вземем за пример орехи, са с по-малък риск от сърдечносъдови заболявания спрямо тези, които рядко ги употребяват, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.


Дори фъстъците имат благоприятен резултат върху артериите и сърцето, означават създателите на проучването. Те проучили медицинските досиета, метода на живот и питателните привички на над 210 000 чиновници в здравни служби. В рамките на над 20-годишното проучване 14 136 участници имали сърдечносъдови проблеми, като 8390 от тях били наранени от коронарна болест, а други 5910 получили инсулти.

Консумиращите порция от минимум 28 грама ядки 5 пъти седмично били с 14 на 100 по-малък риск от сърдечносъдови заболявания и с 20 на 100 по-малък риск от коронарна болест. " Консумацията на разнообразни ядки няколко пъти седмично е от изгода като предварителна защита против сърдечносъдови заболявания - означи ръководителката на проучването Шилпа Бхупатхираджу от Харвардския университет в Масачузетс. - Не би трябвало обаче да се прекалява с ядките, тъй като те съдържат доста калории. " Тя също така предложи да не се употребяват солени ядки.

Редовната консумация на ядки е обвързвана с понижаване на сърдечните болести, случаите на диабет и високо кръвно налягане, припомниха учените. Резултатите от новото проучване навеждат на мисълта, че потреблението на орехи най-малко един път седмично понижава с 19 на 100 риска от сърдечносъдови заболявания и с 21 на 100 вероятността от коронарна болест.

Консумацията на две порции фъстъци седмично намалява с 13 на 100 риска от сърдечносъдови заболявания и с 15 на 100 този от коронарна болест. Две и повече порции ядки, в това число бадеми, фъстъци, кашу, седмично пък понижава с 15 на 100 риска от сърдечносъдови заболявания и с 23 на 100 вероятността от коронарна болест. Резултатите от проучването са оповестени в Journal of the American College of Cardiology.
 ​Орехите намаляват ​Орехите намаляват "лошия " холестерол и защищават от сърдечносъдови болести
Всекидневната консумация на орехи намалява равнищата на "лошия " холестерол, защищава от сърдечносъдови болести и оказва редица други удобни еф...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР