Политологът Даниел Смилов заяви, че има изненади от изборите 2

...
Политологът Даниел Смилов заяви, че има изненади от изборите 2
Коментари Харесай

Политолози очакват ГЕРБ и ДПС да направят кабинет


Политологът Даниел Смилов съобщи, че има изненади от изборите 2 в 1 - ГЕРБ не е в по-добра позиция за сформиране на държавно управление. Сега има победил на изборите с преднина пред останалите, има втора партия с преднина пред третата партия. Около първия и втория от изборите ще се санкции ръководство, уточни Смилов в студиото на БТВ.

Той посочи, че в случай че има нови избори, може да се появи нов състезател на политическия терен, с което първото място на ГЕРБ-СДС няма да е несъмнено. В 50-ото Народно заседание би трябвало да се сформира държавно управление, с цел да се стабилизира страната. Отговорността в този момент е на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи да сформират държавно управление, акцентира Смилов.

Той оцени като жест подадената оставка от страна на Христо Иванов през вчерашния ден. Той е един извънредно честен и кардинален политик. Христо Иванов доброжелателно смяташе, че с ГЕРБ може да се ръководи и той полагаше старания да се реализиран резултати. Неговото умозаключение е, че теренът, на който можеше да се случи ръководство с ГЕРБ е изгорял, посочи Смилов.
 Христо Иванов хвърли оставка Обновена
Христо Иванов хвърли оставка

Той няма да влезе и като народен представител в идващото Народно заседание

Според него разумното е ПП-ДБ да останат в съпротива, а ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи да създадат ръководство. Ерозията, която се вижда при ПП-ДБ е изконсумирана от ГЕРБ и не престават да употребяват от групировката на Кирил Петков, уточни Даниел Смилов.

" Това, което се обрисува е ръководство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Един от позитивите е, че опозицията няма да бъде в бранша на русофилски партии. В Народното събрание ще има една относителна мощна проевропейска съпротива, която ще поддържа държавното управление за Шенген, Еврозона, Украйна, само че ще е много сериозна за корупцията и фискалната политика. Това е здравословно от позиция на парламентаризма ", проучва Даниел Смилов.

Политическият анализатор Георги Харизанов добави, че огромният проблем от изборите е изборната интензивност. Ниската изборна интензивност демонстрира не можене от страна на партиите да убедят гласоподавателите да гласоподават, сподели Харизанов. Той счита, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ могат да ръководят страната след изборите, само че повече нямало да има сглобки ГЕРБ-ДПС-ПП-ДБ. Трябва да има ръководство непременно и би трябвало да изкара оптимално дълго време, с цел да отдалечи страната от нови избори, настоя Харизанов.
 ЦИК на 100%: Движение за права и свободи се застопори с 3% преди Промяната Обновена
ЦИК на 100%: Движение за права и свободи се застопори с 3% преди Промяната

ГЕРБ несъмнено държат първото място, Политическа партия " Величие " влиза в Народно събрание с 4.65%

Той счита, че ерозията в ПП-ДБ ще продължи. Харизанов е сюрпризиран за какво тъкмо Христо Иванов си е подал оставката, а не са го създали да вземем за пример Кирил Петков, Асен Василев или Атанас Атанасов.

Проф. Росен Стоянов , учител по политически науки уточни, че когато изборната интензивност падне още, най-после може да влязат всевъзможни нови партии. Динамиката е изключителна - освен появяването на дребни и дребни партии, а има едно очакване да се намеси на терена някои с партия на президента Румен Радев. Тогава не с лека ръка, а като цунами може да бъде отнесена вярата и неофициалните договаряния, разяснява Росен Стоянов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР